1e wedstrijd Wallonia Cup

1e wedstrijd Wallonia Cup

Dinant was het decor voor de eerste wedstrijd die meetelde voor de Wallonia Cup. Heel wat renners/rensters maakten de oversteek naar de Ardennen om daar van start te gaan.

Voor de rijders van MTB Vanomobil Cycling was het meteen prijs. Ze mochten met twee rijders plaats nemen op het hoogste schavotje.

Het was er nat en winderig in Dinant. De omloop was voor de eerste ronde aan de smalle kant. In de smalle doorgangen stonden de rijders die achteraan moesten starten vrij snel stil. Waardoor opschuiven in hun eerste ronde moeilijk bleek te zijn.

Ilken Seynave reed een zeer sterke wedstrijd. Zij kon een mooie eerste plaats in de wacht slepen tussen alle jongens en meisjes.

Niels Derveaux van in het begin de leiding genomen met toch heel sterke tegenstanders en op 1 ste plaats aangekomen.

Ook Pucky Jurgen Lambrechts van DakService Cycling Team nam deel aan deze wedstrijd. Hij had minder geluk want hij moest vanaf de laatste rij van start gaan. Hij kwam in het oponthoud van de eerste ronde te zitten en zag hoe de kop van de wedstrijd tempo kon maken. Hij bleef er rustig in en in de tweede ronde kon hij zijn eigen tempo vinden en rustig aan in de wedstrijd komen.

Na 57 minuten wedstrijd kon hij naar een mooie zevende plaats toerijden. Een sterke opener voor de rijder van DakService Cycling Team.

Volgend weekend Ottignies afgelast dus weekje rust. Het Coronavirus heeft ook de sport in zijn macht….