Rob Peeters derde in Rochester Cross

Rob Peeters derde in Rochester Cross

Na zijn tweede plaats in de Rochester Cross op zaterdag is Rob Peeters zondag derde geworden in de tweede veldrit in de Amerikaanse stad. De overwinning was voor Kerry Werner.

“Ik was net als zaterdag goed gestart en heb geprobeerd de wedstrijd in handen te krijgen”, reageerde Rob. “Het was op dit parcours echter heel moeilijk om weg te blijven. Je kon wel eens een kloofje slaan, maar in het tweede deel van de omloop kwamen de achtervolgers altijd terug.”

Het draaide uit op een kat-en-muisspel tussen Rob en Stephen Hyde, De Amerikaanse kampioen die zaterdag de eerste cross al op zijn naam schreef. “De hele wedstrijd keken we naar elkaar en probeerden we van elkaar af te geraken.”

STRIJD TUSSEN ROB EN HYDE

In de voorlaatste ronde troepte alles echter terug samen en plaatste Kerry Werner een succesvolle aanval. “Stephen en ik keken naar elkaar en ook de andere renners hielden de benen stil. Al snel was de kloof gegroeid tot twintig seconden.”

In de slotronde gooide Rob zijn laatste troeven op tafel. “Ik reed zo hard als ik kon, maar ik kreeg Hyde er niet meer af en hij wou ook niet meer overnemen. Zelfs niet toen we op een halve ronde van het einde naderden tot op zeven seconden. In het slot plaatste hij toch nog een versnelling en kreeg ik het moeilijk.” Hyde snelde naar de tweede plaats, Rob bolde als derde over de streep.”

80 UCI-PUNTEN

Dankzij zijn twee podiumplaatsen in twee dagen tijd heeft Rob 80 UCI-punten verdiend, dat is slechts vijftien punten minder dan na de Chinese crossen vorig seizoen. “Het verschil is beperkt, dus dat verlies is zeker niet dramatisch. Het was ook heel moeilijk om hier het verschil te maken, maar het gevoel zit goed. Ik zat altijd attent mee voorin en reed rond met wat overschot.”

Deze week trekt Rob richting Chicago, waar hij zich bij de rest van de ploeg voegt voor het vervolg van het Amerikaanse circuit. “Ik ben benieuwd in welke mate ik me de volgende weken kan meten met mijn Europese collega’s.”

Bron : Pauwels Sauzen – Vastgoedservice PB

Publicatie : Nancy Aerts