Helen Wyman wint Koppenbergcross

Helen Wyman wint Koppenbergcross

Helen Wyman heeft de Koppenbergcross(DVV trofee) gewonnen. Ze klopte Katie Compton waarmee ze lange tijd aan de leiding reed. Jolien Verschueren werd derde. Compton blijft leidster in deze DVV trofee.

Helen Wyman reed de eerste ronde samen met Katie Compton aan de leiding. Helen Wyman moest een ronde later  een paar seconden prijs geven. Jolien Verschueren reed in de achtervolging als derde.  In haar spoor volgden Brammeier en Hoeke. Maud Kaptheijns  vond niet echt haar parcours en volgde als zesde.

Halfkoers was de situatie vooraan nog altijd hetzelfde. Compton op kop met zes seconden voorsprong op Wyman. Verschueren volgde op 15 seconden. Dan volgden Brammeier als vierde.

Voor het ingaan van de laatste ronde kwam Wyman bij Compton en nam meteen de leiding over.  Jolien Verschueren naderde tot op enkele seconden van Compton.

Brammeier was verder voor Van de Steene en Hoeke. Ellen Van Loy reed als zevende voor Kaptheijns, die op meer dan 2 minuten van Wyman volgde. Loes Sels en Anderson vervolledigden de top tien.

Wyman reed naar de zege. Compton werd tweede voor Verschueren.  Vierde werd Brammeier voor Kim Van de Steene en  Geerte Hoeke. Van Loy werd zevende voor Kaptheijns. Elly Anderson eindigde negende en Loes Sels tiende.

Foto’s : Marc Bluys en Bart Knops