9 finalisten PMC Cycling in FC 6 Dessel

9 finalisten PMC Cycling in FC 6 Dessel

Het tweede deel van het seizoen is door onze rijders heel goed aangevat. Maar liefst 9 van de 35 rijders die aan de start stonden in Dessel reden een finale. Daar mogen wij als club heel fier over zijn.

Ook al deed de organisatie even een beetje moeilijk omdat onze rijders die normaal op camping stonden, niet hen op camping stonden maar geinviteerd waren door een boer iets verder op. Dat kon de organisatie niet dulden en stuurde de politie erop af. Helaas kon de politie hieraan niks doen want het was privé eigendom waarop zij hadden plaats genomen en er was toestemming van de eigenaar. Dus kon de organisatie er niks tegen beginnen.

Naar de wedstrijd dan : Dessel had in de winterperiode hun parcours aangepast en het leek voor velen van de rijders beter te liggen. Ook al mocht je wel noteren dat er heel wat valpartijen aan te pas kwamen. Zo moest Jaeno Lopez Martinez zijn wedstrijd staken na een zware val in de tweede manche. Door deze valpartij waren de ligamenten geroken en werd het verdict niet meer rijden en heel veel ijs leggen. We wensen Jaeno Lopez Martinez dan ook een spoedig herstel toe.

Ook Ines Laenen had geen al te beste dag. Ook bij haar ging het mis tijdens de start van de derde manche. Ze ging zich opstellen aan het starthekke voor haar manche te rijden maar haar knie blokkeerden volledig en ze kon niks meer doen. Na een check up in het ziekenhuis van Mol werd vastgesteld dat zij twee weken moest rusten en een brache dragen.  Ook aan Ines wensen wij een spoedig herstel toe.

De rest van de rijders bleef gespaard van ongevallen. De jongsten kwamen zeer goed voor de dag. Kobe Beijsen had in zijn reeksen 5-5-7 gereden en moest helaas na deze manches inpakken. Hij kwam aan de start met een nieuwe helm.

Volgende keer beter Kobe. Hij miste namelijk zijn broer Joppe die nog op kamp was. Mathis Claes ging drie maal met de vierde plaats lopen in de reeksen wat hem verzekerde van een plaats in de kwartfinale. Daar kwam hij beter van het hekke weg en verdedigde tot de finish zijn derde plaats. In de halve finale trof hij een zware reeks. Maar hij geloofde in zijn kansen en vocht tot aan de finish. Helaas was de achtste plaats niet voldoende om door te gaan naar de finale.

Bij zijn clubgenoot Jens Gijbels ging het iets vlotter. Hij had 1-3-2 gereden in zijn manches en nam een betere start in de kwartfinale. De tweede plaats was voor hem voldoende om door te stoten naar de halve finale. Ook daar kwam hij als tweede over de finish en verzekerde zich van zijn finaleplaats. Hij knokte maar moest zich tevreden stellen met een derde plaats.

Lennert Laenen stond erop gebrand om een goede prestatie neer te zetten. Hij gaf al een zeer goede indruk tijdens zijn reeksen. 2-3-3 waren zijn resultaten. In de kwartfinale kwam hij iets moeizamer in zijn ritme maar knokte tot de vierde plaats wat voldoende bleek te zijn voor de halve finale. Maar ook hij trof de zware halve finale en voor hem was het hoogst haalbare een vijfde plaats.

Thomas Lemmens heeft week na week plezier in zijn fietsen. Toch zet hij elke week stappen voorwaarts en nu kwam hij zelfs als derde aan het starthekke weg. Maar hij kon het tempo niet bijhouden en moest tevreden zijn met 6-7-7 als resultaat. Toch goed bezig van de kleine jongen uit Paal.

Dylen Metten trof elke verwachting. Hij vocht en trapte overal waar hij kon. Zijn starten waren goed te noemen maar hij kreeg een waarschuwing omdat hij teveel naast zich heen keek en op de laatste lijn niet op zijn lijn bleef. Doch kwam hij met 5-6-3 net niet door de reeksen heen.

Ward Prinsen reed een goede uitslag in zijn reeksen.Hij kwam drie maal als vierde over de steep en ging vlot door naar de kwartfinale. Daar kwam hij wat minder goed weg aan het starthekke en werd hij tot achtervolgen aangewezen. Het hoogst haalbare voor hem was een zesde plaats in de kwartfinale.

Anouck Verweij liet iedereen het achterste van haar fiets zien. Bij elke manche die ze aanvatte was ze als een speer uit een boog weg en zagen de anderen haar wegrijden. Dus in de manches en in de finale was de winst voor haar.

Fenne Geboers is goed aan zijn tweede deel van het seizoen begonnen. Hij liet zien dat hij heel goed bochtentechniek in huis had en dat hebben zijn concurrenten geweten. In de reeksen haalde hij 3-4-5 binnen en stootte door naar de kwartfinale. Daar kwam hij vlot weg van het hekke en verzekerde zich van een plaatsje in de halve finale. Daar heeft hij mooi gestreden maar hij strandde op een zevende plaats.

Jente Gregoire doet week na week zijn best en laat zien dat hij ook aan het groeien is. Helaas kwam hij dit keer niet door de reeksen. Door drie maal een vijfde plaats te bemachtigen had hij teveel punten om door te stoten naar de volgende ronde.

Julian Krops reeds in zijn reeksen een 4-5-4 wat voldoende bleek te zijn om door te gaan naar de kwartfinale. Daar trof hij wat zwaardere jongens maar liet hij zichzelf niet uit zijn lood slaan. Hij vocht terug en strandde net op de vijfde plaats. Het was zelfs nodig om een fotofinish te bekijken om uit te maken wie er vier en/of vijf was.

Diegenen die de laatste tijd aan zichzelf twijfelde was Donnelly Lambrichts. Doch is daar geen reden voor. Hij reed mooie reeksen 4-4-5 gaf hem een ticket naar de kwartfinale. Daar hoopte we in dat hij een gemakkelijke reeks zou loten maar helaas waren de vier van de eindelijke finale bij hem in de kwartfinale. Dus was het een zware opgave voor Donnelly om hierin door te gaan. Maar hij probeerde en strandde op de achtste plaats. Het moet zeker een opsteker zijn voor de volgende weken.

Melanie Lemmens bewijst zich week na week tussen de ouderen. Ze doet haar ding en kwam in de wedstrijd in Dessel niet verder dan een 5-6-6. Toch probeert ze de kloof op haar concurrenten te verkleinen en dat lukt haar aardig. Ze steekt week na week dingen op en geeft een goede indruk.

Iljo Lenssen wordt week na week getipt als gedoodverfde kandidaat voor de finale. Ook dit keer was het niet anders. Met 3-2-2 ging hij vlot door de reeksen heen. In de kwartfinale dulde hij maar één rijder voor zich en zou hij in de halve finale alle registers moeten openen om een plekje in de finale te bemachtigen. En dat deed hij dan ook. Een derde plaats was voldoende om zijn finale veilig te stellen. Daar was het kaft al van het koren. Een zesde plaats was voor Iljo het hoogst haalbare in zijn finale.

Joppe Moris zie je met de week groeien. Ook op het vernieuwde parcours in Dessel voelde hij zich als een vis in het water. 2-3-3 waren zijn uitslagen in de reeksen. Een mooie overwinning in de kwartfinale gaf hem een veilig gevoel om aan zijn halve finale te beginnen. Ook daar liet hij zien dat hij bij de beteren hoorden. Een tweede plaats gaf hem een goede uitgangspositie in de finale. Daar waren de krachten wel wat verminderd. De achtste plaats was voor hem het hoogst haalbare.

Kylian Schodts rijdt voor zijn plezier. En of hij er plezier in heeft. Als hij maar kan mee aan het hekke staan en de anderen zien vertrekken is voor hem al meer dan voldoende. Dan maait hij zijn rondeje af en ziet hij waar zijn supporters staan. Drie maal een zevende plaats waren de resultaten in zijn reeksen.

Brend Van Aerschot begon sterk aan zijn reeksen. 4-4-5 gaf hem een verzekerde plaats in de kwartfinale. Ook daar streed hij met gelijke wapens en haalde hij een vierde plaats voor de halve finale. Daar was het knokken geblazen en dat deed Brend ook. Zelfs tot na de finish werd er gestreden voor de begeerde plaatsen in de finale. Het lukte net niet voor Brend. Hij behaalde een vijfde plaats in zijn halve finale.

Roel Vangenechten zie je met de week openbloeien. In zijn reeksen behaalde hij telkens een vierde plaats. Wat hem verzekerde voor een plaats in de kwartfinale. Daar herhaalde hij zijn uitslag opnieuw om nog door te gaan naar de halve finale. Het was knokken voor hem want de mannen die uiteindelijk finale haalde zaten met vier in zijn reeks. Het hoogst haalbare was een achtste plaats.

Robin Verweij probeert stilletjes aan terug de aansluiting te vinden bij de jongens van de finale. Dit keer wist hij drie maal een derde plaats te bemachtigen in zijn reeksen. Hij gaf een sterke indruk in de kwartfinale maar moest het op de voorlaatste lijn even uit handen geven. Hij behaalde net de vijfde plaats. Hij blijft week na week groeien en de aansluiting is er.

Jorden Biesmans laat mooie dingen zien op zijn cruiser en behaalt daardoor ook de finale in zijn leeftijscategorie. Een zevende plaats in de finale was het hoogst haalbare voor hem. Maar met de 20 inch gaat het dan wat minder. Bij de boys 15-16 jaar moet hij goed doortrappen om erin te slagen door de reeksen te komen. Maar dat lukte Jorden in Dessel niet. Hij kwam niet verder dan drie maal een zevende plaats.

Niels Claes moet zich ook bewijzen bij de boys 15-16 jaar. Dat is geen gemakkelijke opgave. Maar toch doen ze allemaal hun uiterste best om week na week stappen voorwaarts te zetten. Helaas lukte het dit keer niet voor Niels. Met drie maal een zesde plaats was het game over.

Bij Lorenz ligt het telkens aan de moeilijkheidsgraad van de reeksen waar hij telkens in komt. Hij moet opknokken tegen jongens die wekelijks finale rijden. Bij de boys 15-16 is dit een zware opgave. Maar week na week doet Lorenz zijn uiterste best om de schade te beperken. Dit keer reed hij drie maal een achtste plek met de andere concurrenten vlak voor hem. De aansluiting is gemaakt.

Ook voor Yannick Koppens is het strijden met de wapens die hij in zijn bezit heeft. Hij is een zeer tenger mannetje die moet opboksen tegen zware knapen die een stuk sterker zijn dan hijzelf. Maar hij weert zich. Drie maal een zevende plaats in de reeksen was helaas niet voldoende om door te stoten naar de volgende ronde. Ook Yannick kwam aan de start met een nieuwe helm op zijn hoofd.

Geert Lenssen en Nico Schroyen maakten het mooie weer bij de cruisers 40+. Ze helpen elkaar een handje in de tweede reeks waar ze 2 en 1 werden maar de anderen waren gewaarschuwd en wisten elke aanval in de volgende reeksen te beantwoorden. Nico ging met de overwinning richting Stal en Geert mocht zich als derde op het podium plaatsen om een bronzen medaille in ontvangst te nemen. In deze categorie neemt PMC Cycling de bovenhand.

Marco Metten kwam terug uit revalidatie en liet zijn tegenstanders zien dat hij er terug zin in had. Omdat zij met 8 rijders aan het hekke stonden hadden zij ook een finale. Daar behaalde Marco een 8e plaats want de kracht was op na zijn reeksen liet hij zelf optekenen. Terug wat training volgen Marco en alles komt goed.

Sarah Neijs is ook goed uit haar vakantie gekomen. Ze liet haar tegenstanders zien dat ook zij goed kan fietsen en bestand is om een finale te halen. Na haar knieblessure die ze opliep tijdens het BK in Zolder heeft zij enige tijd rust moeten inbouwen maar dat heeft haar alleen maar sterker gemaakt. Ze behaalde een achtste plaats in de finale.

Maxim Paulus maakte het mooie weer tijdens de reeksen en behaalde 4-4-3 als uitgangspositie voor de halve finale. Tijdens die halve finale liep het niet zo als hij gehoopt had. Hij maakte een mindere indruk aan de start en moest al gauw achtervolgen. Hij kwam niet verder dan een zevende plaats.

Bo Schroyen bood weerwerk in zijn reeksen bij de boys 15-16 jaar. Maar kwam telkens als vijfde over de finish. Hij moest het telkens afgeven in de voorlaatste lijn. Doch hij liet mooie bochten zien. De anderen zijn gewaarschuwd. Hij is op komst.

Liam Gregoire die nog maar een paar wedstrijden deelneemt bij de boys 15-16 jaar heeft er enorm veel plezier in dat hij zich kan tonen bij deze jongens. Hij doet telkens goed zijn best en neemt de tips die hij krijgt vanuit de trainingen mee naar de wedstrijd. Je ziet hem stappen voorwaarts zetten. De uitslagen zijn 8-8-8 maar dat is voor dit seizoen nog niet zo van belang. Dat zij zich amuseert dat is wat telt.

Jan Viktor Vranckx die net terug uit revalidatie is, legt de lat voor zichzelf wel hoog. Maar is realistisch genoeg om te beseffen dat er nog groeimogelijkheden zitten in zijn prestaties. In de reeksen kwam hij drie maal als vierde door de finish. Dat resulteerde in een zitje in de halve finale. Maar daar trof hij de zwaardere reeks. Hierin behaalde hij een zesde plaats.

Dean Wouters die na zijn klierkoorts terug de fiets heeft genomen gaf een goede indruk. Hij haalde een vijfde plaats in de drie reeksen maar voelde zich al wat beter in zijn ritme komen.

Volgende week zijn onze rijders te gast op het parcours in Schijndel. Zij gaan daar hun derde trainingsweekeinde tegemoet en zijn zo voorbereid op de laatste wedstrijden van het seizoen.

 

bron : Nancy

foto’s : Nancy