Aanleg nieuw BMX Parcours in Barendrecht NL

Aanleg nieuw BMX Parcours in Barendrecht NL

Het was nog even billen knijpen voor de in groten getale opgekomen aanwezige leden van de Fiets Crossclub Barendrecht (FCC) afgelopen dinsdag op het gemeentehuis. Over het voorstel voor hun verhuizing naar sportpark de Doorbraak en de aanleg van hun nieuwe fietscrossbaan werd nog stevig gedebatteerd door de Barendrechtse gemeenteraadsleden. Uiteindelijk bleken in de niet compleet aanwezige gemeenteraad de VVD en SGP tegen en de andere partijen voor het voorstel dat het daardoor met zestien stemmen voor en met negen tegen nog ruim haalde.
Eigenlijk vonden alle partijen het een goed plan maar twijfels waren er dinsdag nog wel over de maatschappelijke meerwaarde die deze kleine vereniging (ongeveer 110 leden) na de verhuizing op de nieuwe locatie zou kunnen hebben en over de eigen bijdrage van FCC Barendrecht aan de financiering van het nieuwe clubhuis. Daarnaast vroegen diverse raadsleden zich af waarom dit plan niet gecombineerd wordt met een eventueel extra veld voor de Barendrechtse hockeyclub waarvoor ook al een verzoek is ingediend op het gemeentehuis.
De VVD en de SGP/CU konden met name niet instemmen met de financiële onderbouwing van het plan. Zij achtten het voorstel dan ook nog niet besluitrijp.
Het totale plan gaat de gemeente ruim 582.000 euro kosten, waarvan 280.000 is voor de realisatie van een wedstrijdbaan en 342.000 voor de aanpassingen aan het groen en de parkeervoorzieningen. Het verschil van 40.000 euro, een bedrag dat besteed wordt aan de toplaag van de baan, wordt met FCC in tien jaar verrekend op basis van een huurverhoging van 4000 euro per jaar.
FCC Barendrecht voorzitter Stefan van Dijk was na afloop heel erg blij. Een nieuwe baan voor FCC Barendrecht is volgens hem dan ook erg hard nodig. ,,De huidige baan is te kort, te smal en de startheuvel is veel te laag. Daardoor kunnen we hier eigenlijk alleen maar trainen en mogen er hier geen wedstrijden georganiseerd worden. En daar zijn we al sinds 2010 hard over bezig met de gemeente.”

Bron : Gemeente Barendrecht

Publicatie : Nancy Aerts