Alice Maria Arzuffi zegeviert in Superprestige Gavere

Alice Maria Arzuffi zegeviert in Superprestige Gavere

Alice Maria Arzuffi heeft de Superprestigeveldrit in Gavere gewonnen. De Italiaanse kwam solo aan en haalde het van Niki Brammeier en Sanne Cant. In de tussenstand blijft Worst leidster voor Arzuffi en Cant.

De ondergrond lag er na de overvloedige regen wak bij. Het kwam dan ook op techniek aan. Kim Van de Steen en Laura Verdonschot waren slecht gestart.
Annemarie Worst nam de leiding, gevolgd door Sanne Cant. Alvarado kwam als derde door in de eerste ronde voor Arzuffi. Na de eerste ronde was het hele veld al flink door elkaar geschud.
In de tweede ronde loste Cant de Europese kampioene vooraan af, nadat deze was gevallen bij het inrijden van de materiaalpost. Maar even later sloot Worst al weer aan en kwam ook Arzuffi vooraan postvatten. Alvarado was vierde met Brammeier in haar zog.
In de derde ronde stond Cant plots stil en daar profiteerde Arzuffi van om weg te rijden. Haar ploegmaat Worst ging op zoek naar haar. De wereldkampioene volgde als derde. Arzuffi reed als een bezetene, dartel en fris. De twee kampioenes kregen haar niet bijgebeend.Brammeier volgde als vierde, Alvarado als vijfde voor Brand, Wyman, Van de Steene, Lechner en Van Loy in de top tien.
In de vierde ronde is Worst terug gezakt naar de vierde plaats. Arzuffi zoefde er van door voor Brammeier en Cant. Alvarado is vijfde voor Lechner en Brand.
Bij het ingaan van de laatste ronde leidde Arzuffi met een halve minuut op Brammeier en driekwart minuut op Cant en Worst. Dan Lechner,Wymann Alvarado, Van de Steene en Betsema.
Arzuffi snelde naar de zege. Brammeier eindigde mooi tweede. In een bitsige strijd voor de derde plaats haalde Sanne Cant het in de spurt voor Worst. Wyman is vijfde voor Lechner.

Arzuffi straalde na haar zege’Ik ben zeer blij met deze overwinning in de Superprestige. Ik moet mijn ploeg bedanken. Modder ligt me wel. Ik concentreer me al een paar jaar op het veldrijden en rijd in de zomer op de weg,’aldus Arzuffi.

Uitslag:

1. Alice Maria Arzuffi in 46:25
2. Nikki Brammeier op 17″
3. Sanne Cant op 36″
4. Annemarie Worst
5. Helen Wyman
6. Eva Lechner
7. Ceylin Del Carmen Alvarado
8. Lucina Brand
9. Kim Van de Steene
10. Denise Betsema

Foto: Marc Bluys