Alice Pirard startte seizoen met Costa Blanca Bike Race

Alice Pirard startte seizoen met Costa Blanca Bike Race

Vorige week ging mijn seizoen op Spaanse bodem van start met een duo wedstrijd: de Costa Blanca Bike Race (UCI S2). Dit is een vierdaagse op de pittige stofferige trails vol rotsen en stenen rondom Benidorm. Samen met Kristien Achten (Swooth MTB team) finishte ik er telkens op het podium: drie keer op het derde schavotje en bij de afsluitende klimtijdrit zelfs op nummer twee. In het algemeen klassement eindigden we op de derde plaats, goed voor heel wat UCI punten. Begin 2015 behaalde ik hier hetzelfde resultaat, weliswaar in totaal andere condities. Toen had ik vier dagen lang gevochten om te finishen, de naweeën van een virus. Nu heb ik echt kunnen genieten van de uitzonderlijk technische trails.
Ik voorzie voor dit seizoen opnieuw een internationaal gekleurd programma, en krijg hiervoor de steun van mijn Waalse ploeg Merida-Wallonie MTB team. Daarnaast zorgen een aantal persoonlijke sponsors voor topmateriaal: Selle SMP zadels, C-Bear bearings, MTB handvatten, Sahmurai Sword plugtool, Optiek Van Gorp en Elite Molecules. Ik wil hen bij deze alvast bedanken voor de jarenlange samenwerking.

Alice Pirard