André Coppers verduidelijkt de kalender 2014

André Coppers verduidelijkt de kalender 2014

ava

André Coppers gaf de nationale kalender voor de Trialwedstrijden en cross-countrywedstrijden vrij. Opvallend is de stijgende interesse voor de Kids Challenge wedstrijden. Andere wedstrijden blijven nagenoeg stabiel.

Coppers verduidelijkte ook wat over ondermeer organisatievergunningen. Volgens hem zijn er de laatste weken veel onwaarheden verspreidt over de Wielerbond.

In de organisatievergunning is een verzekering -BA derden, ongevallen renners en medewerkers- inbegrepen evenals de billijke vergoeding. In vergelijking met 2013 blijft het aantal wedstrijden nagenoeg stabiel. Er komen een paar wedstrijden in de “open”categoriebij. De open wedstrijden zijn toegankelijk voor alle vergunninghouders competitie WBV en niet vergunninghouders vanaf de leeftijd van 18 jaar,’aldus Coppers.

Ook de allereerste XCE off-road staat geprogrammeerd op 12 april in Kluisbergen.

Opmerkelijk is de blijvende interesse voor wedstrijden tellende voor de Kids Challenge(waar toch weer enkele nieuwe organisatoren hebben ingetekend) en de stagnatie van andere wedstrijden. Opmerkelijk omdat de organisatievergunning van bv. een Flanders Cup slechts 590 euro meer kost dan een Kids. Bovendien neemt Wielerbond Vlaanderen in eenFlanders Cup alle onkosten voor zich: tijdsregistratie, dagprijzen, prijzenpot eindklassement, stuurborden met magneetstrip, inschrijving, alle werkzaamheden commissarissen, wegwijzers….

Ook een open wedstrijd kost slechts 71 euro meer dan een Kids Challenge wedstrijd. Het aantal Nationale wedstrijden XCO daarentegen is herleid tot nul. Misschien is de kritiek van het mountainbike milieu op wedstrijden zoals Averbode, Antwerpen, Kester daar niet vreemd aan….. en was een grote groep deze wedstrijden in Vlaanderen liever kwijt dan rijk. De kalender is een weerspiegeling van vraag en aanbod,’besluit de nationaal verantwoordelijke van de MTBcommissie.

De volledige kalender vind je terug in onze KALENDER.