Andrew L’Esperance zegeviert opnieuw in Crocodile Trophy

Andrew L’Esperance zegeviert opnieuw in Crocodile Trophy

Andrew L’Esperance heeft opnieuw gewonnen  in de Crocodile Trophy. In de zevende rit versloeg hij Leandre Bouchard in de spurt. De Japanner Hiroyuki Okamoto werd derde voor Erik Dekker. De beste vrouw was vandaag Daniela Erni Ruoss.

Pieter Lanssens staat nog steeds vierde geklasseerd in de A2 categorie. In de A3 categorie is Serge Muylle nu elfde. En in de A4 is Jean-Luc De Bruyckere nog steeds derde.

Morgen is de laatste en achtste rit van de MEPT Crocodile Trophy, een individuele tijdrit in de erg ruwe en technische Bump Track, 30 km lang. De finish is op de Four Mile Beach in Port Douglas. Omdat de kloof tussen Bouchard en L’Esperance klein is, kan het nog spannend worden.

Bouchard geeft zich alvast niet gewonen. ‘Vandaag was mijn doel om mijn leidersplaats te behouden. Ik wist als ik bij hem kon blijven, het tijdsverschil hetzelfde zou blijven. Het wordt interessant te zien hoe we gaan reageren op zeven harde koersdagen. Maar ik voel me nog goed en Andrew oogt nog fris. Ik heb geamuseerd tot nu toe.’

De snelste vrouw vandaag was Daniela Erni Ruoss. Haley Smith is nog steeds in de race, maar ze had een moeilijke dag met maagklachten vannacht.

Foto’s: Regina Stanger