Anna Vanderaerden in actie in wereldbeker manche te Zonhoven.

Anna Vanderaerden in actie in wereldbeker manche te Zonhoven.

Anna Vanderaerden zal zondag aan de start zal staan tijdens de wereldbeker manche in Zonhoven. Dit is voor haar de allereerste keer in haar juniorencarrière dat de veldrijdster uit Lummen dit gaat doen.

We hebben haar al een paar keer in actie gezien tijdens een B-cross en daar kan zij zeker haar vrouwtje staan. Voor Anna is dit een voorbereiding is naar haar wegseizoen, maar toch mag zij haar plaats opeisen binnen het vrouwenwielrennen in het veld.

Vanaf 1 januari 2023 rijdt Anna Vanderaerden voor het team WAC uit Antwerpen. WAC rijders rijden met het shirt waarmee Mathieu Van der Poel zijn overleden grootvader eerde. De ploeg heeft een samenwerking met de gebroeders Roothooft en vandaar dat de jeugdploeg ook met deze trui mag starten.

Anna Vanderaerden zal in Zonhoven helemaal achteraan moeten starten en daardoor zal het moeilijk zal om voorin te komen. Ze gaat haar uiterste best doen om haar supporters mooi veldrijden te laten genieten. Voor haar zal het een grote stimulans zijn om veel van haar streekgenoten langsheen het parcours te zien staan. Daar zal zij de nodige energie uithalen om haar best te doen.

Bron : Nancy Aerts

Foto : Anna Vanderaerden