Anne Tauber schrijft ‘bijna’ geschiedenis in Nove Mesto

Anne Tauber schrijft ‘bijna’ geschiedenis in Nove Mesto

Anne

Tauber: “Ik moet nog veel leren, maar er komt een dag dat ik zal winnen!” 

In de tweede manche van de wereldbeker leek het er, tot de laatste van de zes ronden op, dat Tauber geschiedenis ging schrijven, door als eerste Nederlandse mountainbikester de WorldCup in Nove Mesto op haar naam te schrijven. Dat zou de eerste keer zijn dat een Nederlandse mountainbikester een UCI Mountainbike WorldCup zou winnen.

In een hele spannende race waarin Tauber vanaf het begin de race mee domineerde en lange tijd de Zwitserse mountainbike grootheid en gewezen wereldkampioen Jolanda Neff en wereldkampioene Kate Courtney achter haar liet, zagen we een sterke Anne Tauber, continue op kop in de race.

Tauber rook haar overwinning en was extra gebrand de race tot het einde goed af te maken, maar maakte toch een ‘kleine’ fout wat haar materiaalpech opleverde en de overwinning koste. Uiteindelijk finishde Tauber op een tiende plaats.

Haar ploeggenoot Yana Belomoina (Oekraïne) finishde als 13de.

Anne Tauber:
“Ik reed een hele sterke en mooie race voor de tweede manche van de UCI Mountainbike WorldCup. Ik wist de hele wedstrijd aan de leiding te rijden en zowel het klimmen als het dalen liepen smooth. Maar als je wilt winnen kan je je geen enkel foutje permitteren. Helaas maakte ik een klein valletje waarbij mijn derailleur beschadigd raakte en ik daardoor met materiaalpech mijn laatste ronde uit moest rijden. Uiteindelijk sleepte ik er een tiende plaats uit. Niet een resultaat waar ik tevreden mee ben en het was heel jammer dat ik niet de overwinning kon grijpen op dit geweldige parkoers. Aan de andere kant heb ik veel geleerd en het was een mooie race. Ik wil mijn team onwijs bedanken. Zij helpen mij te leren en te groeien in dit soort momenten.”

Bart Brentjens, Team Manager CST Sandd Bafang Mountainbike Racing Team :

“Heel jammer dat Anne in de finale een kleine fout maakte, waardoor ze de wedstrijd niet kon afmaken zoals ze wilde. Ze heeft een perfecte race gereden en ervaring op gedaan voor de komende Worldcups. Doordat ze vandaag niets wist te winnen, zal ze sterker zijn voor de volgende race. De volgende Worldcup in Andorra is voor Anne!”

Waar Anne Tauber de UCI Mountainbike Worldcup vandaag niet winnend kon afsluiten, kon Mathieu van der Poel dat wel. Een mooie dag voor de Nederlandse mountainbike-sport, 13 jaar na de laatste Nederlandse winnaar van een UCI Mountainbike Worldcup in 2006 op Curacao, Bart Brentjens.

Bart Brentjens :

“Een prachtige overwinning van Mathieu! Ik vind het geweldig om te zien dat Nederland weer zo goed mee doet in de mountainbike-sport. Het hadden vandaag zelfs twee Nederlandse Worldcup-overwinningen kunnen zijn, met daarnaast prachtige prestaties van David Nordemann (4e Men U23 gisteren), Anne Terpstra 7e Women Elite en Milan Vader 21e Men Elite (1e jaars Men Elite). Ik zie de Olympische Spelen in Tokyo 2020 vol vertrouwen tegemoet.”

De volgende UCI Mercedes-Benz Mountainbike World Cup is van 5 tot 7 juli in Vallnord, Andorra.

Bron: PM

Foto: Irmo Keizer