Bafang is nieuwe naamsponsor van Brentjens MTB racing team

Bafang is nieuwe naamsponsor van Brentjens MTB racing team

Bafang, een toonaangevende fabrikant van e-mobiliteitscomponenten en complete systemen, wordt de nieuwe extra naamsponsor voor het UCI Mountainbike Elite Trade Team, opgericht en geleid door Bart Brentjens. De officiële teamnaam voor 2019 en 2020 is “CST Sandd Bafang Mountainbike Racing Team”.
Bart Brentjens en Bafang ontmoetten elkaar tijdens Eurobike 2018, waar ze de mogelijkheden bespraken om samen te werken aan een nieuw project, een Amerikaanse Eagle E- mountainbike. Een vervolgbijeenkomst in het Europese Bafang kantoor, gevestigd in Wijchen, op slechts 15 km van het kantoor van het Brentjens Team, maakte beide partijen zeer enthousiast over een samenwerking in sport en ontwikkeling. Met het persbericht van de UCI in diezelfde periode, waarin de aankondiging van een officieel wereldkampioenschap E-Mountainbike in 2019 in Mt St Anne Canada, tijdens het officiële wereldkampioenschap Mountainbike, besloten beide partijen om samen te werken.
Het CST Sandd Team en Bafang zullen nauw samenwerken om samen met het merk American Eagle een specifieke racegeoriënteerde E-Mountainbike te ontwikkelen. Om dit project snel en met de beste kennis te laten verlopen, heeft het CST Sandd Team een ingenieur in hun team opgenomen, die ook in staat is om e-mountainbike-races te rijden. De jonge Nederlander Kjell van den Boogert (23), voormalig XCO-renner (13e Wereldkampioenschap XCO junioren / Vice-Nederlands kampioen XCO Men U23) en momenteel rijdende Enduro races – die zijn ingenieursstudie aan de Universiteit Twente heeft afgerond – zullen dit project leiden. Naast zijn ingenieurswerk voor dit project zal Kjell dit seizoen ook testritten en e-mountainbike races rijden voor het CST Sandd Bafang MTB Racing Team.


Bart Brentjens, teamdirecteur van het CST Sandd Bafang Brentjens Mountainbike Racing Team:
“We zijn blij om zowel BAFANG als Kjell te verwelkomen! Met de komende UCI E- Mountainbike wereldkampioenschappen en de populariteit van de E-bike hebben we een heel goed gevoel met deze nieuwe stap voor het team! Het is uitdagend en spannend. Bafang zal het team de komende jaren ondersteunen richting Tokio 2020 als één van onze naamsponsors, samen met CST en Sandd.
Kjell van den Boogert (Nederland) wordt onze eerste E-renner, ingenieur en Technisch Specialist. Hij zal onze renners ook helpen bij het ontwikkelen van hun technische vaardigheden op de fiets.
Ik vind het altijd leuk om nieuwigheden te ontwikkelen en te introduceren! Dit is een geweldige nieuwe stap die het team en de sport nieuwe energie kan brengen. Over een paar dagen bezoeken we de BAFANG fabriek in Suzhou, China. We kijken er al naar uit. Hun Europese kantoor is gevestigd in Wijchen, Nederland, op slechts 15 km van ons kantoor. Dat maakt het werken en ontwikkelen van de E- mountainbike samen nog leuker en makkelijker! ‘


Jack Brandsen, General Manager Europa bij Bafang Electric Motor Science Technology B.V. Europa:
“We kijken uit naar een nauwe samenwerking bij de ontwikkeling van race-waardige e-mountainbikes PLUS, waarmee we één van de meest winnende Elite MTB-teams ter wereld sponsoren. Ik zou het een uitstekend voorbeeld noemen voor een win-win situatie – en een situatie die hopelijk ook leidt tot winnende races…..”.
Kjell van den Boogert, E-Rider & Technisch Specialist CST Sandd Bafang MTB Racing Team:
“Ik ben erg blij dat ik me bij het team kan aansluiten! De diversiteit van mijn rol spreekt mij erg aan. Ik kan mijn ervaring als XC- en Enduro-racer toepassen en ga nieuwe uitdagingen aan, die direct verband houden met mijn net afgeronde studie. Om dit te doen in zo’n hoog niveau Worldcup Team en Bafang als partner te hebben is echt cool!
Ik zie de E-bikes als een aanvulling op onze sport omdat de fietsen voor zoveel doeleinden gebruikt kunnen worden en een nieuwe dimensie toevoegen aan mountainbiken. Voor mij voegt de e-bike adrenaline toe, ik kan mezelf nog steeds uitdagen om de beste rondetijden te halen, het is gewoon op een tempo dat niet bereikbaar is zonder de motor. De combinatie van het ontwikkelen van een fiets en het racen op dezelfde fiets is iets wat me altijd heeft aangetrokken en ik kijk er echt naar uit om dat te doen! ‘

Kjell van den Boogert, Bart Brentjens en Jack Brandsen


BAFANG (Chinees voor ‘Have fun’) is een toonaangevende fabrikant van e-mobiliteitscomponenten en complete systemen en verkoopt zijn producten in Europa, China en de Verenigde Staten.
Al meer dan tien jaar ontwikkelt BAFANG componenten en complete systemen voor elektrische voertuigen. Voorzitter en directeur Qinghua Wang: “Het doel van BAFANG is om voor onze klanten innovatieve en hoogwaardige producten te produceren die een tastbare bijdrage leveren aan hun rijcomfort. Onze medewerkers zijn toegewijd aan dit doel. Wij omarmen elke uitdaging en streven ernaar om nieuwe baanbrekende producten te ontwikkelen die nieuwe normen stellen”.

Bron: PM

Foto’s: Bafang