Bart Aernouts zet een punt achter zijn carrière.

Bart Aernouts zet een punt achter zijn carrière.

De stille 32 jaar jonge Bart Aernouts maakte vanmorgen via de sociale media bekend dat hij gaat stoppen met veldrijden.Via facebook stuurde hij dit bericht de wereld in: ‘ Ik heb besloten om mijn wielercarrière na dit seizoen te beëindigen. Na 11 seizoenen als prof waarin ik steeds alles wat in mij zit, heb kunnen geven, merk ik nu dat ik lichamelijk niet meer in staat ben om 100% te strijden. Daarom maakt ik deze moeilijke keuze. Ik heb heel veel aan de mooie veldritsport te danken en ben heel trots op mijn eigen bescheiden prestaties. Ik wil eerst en vooral mijn familie en de mensen die mij altijd geholpen hebben, erg bedanken. Ook al de ploegen waarin ik heb gereden ben ik erg dankbaar. Ik ben overal met open armen ontvangen en werd steeds met respect behandeld. Wat ik na mijn carrière ga doen, weet ik nog niet. Ik denk over alles na. Binnen een tijdje wordt dit wel duidelijk,’aldus nog Aernouts.
Zijn collega veldrijders gaven ook een reactie mee.
Sven Vanthourenhout: ‘Beste Bart Arnouts, Het was even verrassend, schrikken…zelfs een beetje stomverbaasd. Bartje die niet meer aanwezig zal zijn in het veldritpeloton. Bartje die daar niet meer tussen die plaats 3 en 8 hangt. Bartje die altijd wel eens ZIJN moment koos. Bartje waar ik 18 jaar lang het peloton mee deelde… maar vooral, Bartje die altijd goedlachs, eerlijk, en met veel nuchterheid deel uitmaakte van ONS peloton. Wel Bartje, ik wens je bij deze dezelfde nuchterheid, eerlijkheid en goedlachse spontaniteit toe in het dagdagelijkse leven. Geniet van wat komen gaat en veel succes met wat je verdere plannen zijn.’

Rob Peeters:’Naar standaard een paar jaar te vroeg. Maar ja, Als het op is, is het op. Zoek iets nieuw wat je leuk vindt en hop met de geit.’

Ploegleider Marc Herremans: ‘Een prachtkerel als jij zal zeker zijn weg vinden. Kijk met fierheid terug naar het verleden. Geniet van het heden en geloof in de toekomst. Wellicht nu wat meer tijd voor familie en vrienden, de essentie in het leven. Succes met alles, Bartje.’

Wout van Aert: ‘We hebben niet lang samen gekoerst, maar het was in de korte tijd wel altijd plezant. Geniet nog van de laatste crossen en hopelijk vind je daarna een mooie uitdaging!’

Yorben Van Tichelt: ‘Spijtig dat ik niet meer wedstrijden heb kunnen afwerken met u mee in het veld! Altijd een beetje fan geweest, toch succes met alles wat hierachter volgt!’

Bart Aernouts is een jongen die heel veel respect toonde voor zijn entourage, zijn supporters en ook voor zijn collega’s. Hij gaf iedereen altijd eerlijk zijn mening. De meesten leerden Bart kennen door zijn wereldtitel bij de junioren in 2000 in Sint Michielsgestel. Maar ook bij de elites kon hij zijn mannetje staan. Dit jaar ging het met Bart niet, zoals hij gehoopt had. Vandaar dat hij beslist heeft om een punt te zetten achter zijn veldritcarrière. Het is nog niet duidelijk wat Bart in de toekomst gaat doen, maar we wensen hem alle succes toe in datgene wat hij zal ondernemen. We zullen hem missen in het peloton.