Bart Brentjens over de Alpentour Trophy en de Spelen

Bart Brentjens over de Alpentour Trophy en de Spelen

Eén van de vaste deelnemers aan de Alpentour Trophy is gewezen Olympisch kampioen XCO Bart Brentjens. De sympathieke Nederlander was gisteren nog 15 de bij de masters. Maar Brentjens is naast renner ook nog teammanager van zijn CST-Superior Bart Brentjens MTB Racing team. In de Alpentour Trophy zijn ook nog Rudi van Houts, Hans Becking, Sebastian Fini Carstensen  en Jiri Novak actief.

Bart Brentjens kijkt nog even terug op de rit van gisteren. ‘Het viel allemaal wel mee, ook de met het parcours. Het zag er echter uit dan het was. Vooral de laatste 3 km vielen goed mee.’ Bart nam al regelmatig deel aan deze wedstrijd. ‘Het  past goed in het programma. De ritten zijn niet te lang, wel veel klimmen. Je kan een pak UCI-punten verdienen, al is dit iets minder belangrijk omdat de plaatsen voor de Spelen bijna gekend zijn. Ik heb een goed contact met de organisator Gerhard Schönbacher. We logeren in een goed hotel in Weisenbach. Het is een goede voorbereiding op wat komen gaat,’aldus de gewezen Olympische kampioen.

Het team werkt hard richting Rio. Met Rudi van Houts, Yana Belomoina en mogelijk ook de Brit Grant Ferguson kan het team drie renners afvaardigen. ‘Het doel is natuurlijk om een medaille te winnen. Soms moet je roeien met de riemen die je hebt. Voor de heren wordt een medaille moeilijk. Maar bij de vrouwen hebben we met Yana wel een kans, ‘zegt Bart. In de aanloop naar de Spelen zal Yana een hoogtestage doen. ‘De hoogtestage zal bepalend zijn voor het resultaat op de Olympische Spelen. Ze zal op de details moeten letten en ik zal haar daar zo goed mogelijk bij helpen,’besluit Bart.