Bart Classens wint zevende rit in Crocodile Trophy

Bart Classens wint zevende rit in Crocodile Trophy

Vandaag bracht de voorlaatste etappe van de 25e Crocodile Trophy de racers van Skybury Tropical Plantation naar een gloednieuwe racebestemming op Hartley’s Crocodile Adventures. Met een racetijd van 02u44:38,8 pakt Bart Classens uit Nederland zijn vierde etappe-overwinning op het evenement van dit jaar in een sprint tegen de Spaanse Brandan Marquez Fernandez en de Zuid-Afrikaanse leider Alan Gordon. De Australische marathonspecialist Michael England werd vandaag zesde (+2:39min) en zei dat het vandaag een beslissende dag zou worden voor de eindzege. Met de korte individuele tijdrit van 34km morgen tot aan de finish in Port Douglas zal het uiterst moeilijk zijn om de +8:28min voorsprong op Gordon te nemen. Angelika Tazreiter uit Oostenrijk staat vandaag met een drie uur durende race op het punt om de Anniversary Crocodile Trophy van dit jaar te finishen als snelste vrouw en met een top 15-positie in het klassement, een welverdiende en regelrechte titel.

De Crocodile Trophy ging afgelopen zaterdag van start in Cairns en bijna 150 vliegers en bemanningsleden uit de hele wereld en Australië hebben samen aan de tour deelgenomen – alleen al het peloton vertegenwoordigt 20 verschillende nationaliteiten. Op de eerste dag klommen ze naar de Atherton Tablelands en voor het eerst zal het evenement voor twee nachten stilstaan in Ringer’s Rest Function Venue en Wondecla. De wedstrijd verhuisde vervolgens naar de Mareeba regio met twee nachten op Skybury Tropical Plantation tot vanochtend.

Na een overnachting in Hartley’s Crocodile Adventures Adventure met de krokodillen en vele andere inheemse Australische dieren, is de laatste etappe morgen een korte maar uitdagende 34 km lange tijdrit.

De grote finale wordt een ritje samen langs het prachtige Four Mile Beach met de massale aankomst van de Crocodile Trophy finishers van 2019 die tussen 11:30 en 12 uur verwacht wordt. De officiële winnaars ceremonie zal plaatsvinden in de buurt van de Port Douglas Surf Life Saving Club in Four Mile Beach vanaf 14 u.

Bron: PM

Foto: Regina Stanger