Bart Magazine viert 25 jaar Olympische mountainbike sport

Bart Magazine viert 25 jaar Olympische mountainbike sport

Op precies 25 dagen voor aanvang van de Olympische Spelen in Tokyo, zijn vandaag op Papendal, de eerste exemplaren van BART Magazine officieel uitgereikt.

BART Magazine is een Limited Edition Magazine waarmee ‘oud’ mountainbiker Bart Brentjens viert dat mountainbiken dit jaar precies 25 jaar een Olympische sport is.
Ook viert Bart 25 jaar mountainbike GOUD!

Limburger Bart Brentjens won in 1996, Atlanta USA de eerste Olympische Gouden mountainbike medaille ooit. Met dit unieke Magazine wordt stilgestaan bij de ontwikkeling van de mountainbike sport in de afgelopen jaren, de ‘mountainbike route’ van Bart en …nog veel meer!

Bart reikte deze middag, waar anders dan in het Olympische hart van Nederland, de eerste exemplaren van BART Magazine uit aan zijn vader Lau Brentjens en aan de eerste Olympische KNWU Mountainbike Bondscoach, Leo van Zeeland.

Bart Brentjens, Mountainbike Goud in Atlanta 1996 en Mountainbike Brons in Athene 2004:

“Het is geweldig te zien hoeveel mensen tegenwoordig genieten op de mountainbike!
De mountainbike sport heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt. In 1996 was mountainbike een hele internationale sport, maar in Nederland vrij ‘nieuw’. Inmiddels is mountainbiken ook in Nederland erg populair. Internationaal gezien doet Nederland het goed in het professionele mountainbiken! Ik kijk uit naar de Olympische Spelen op 26 en 27 juli in Tokyo waar Nederland met een sterke afvaardiging aan de start staat!

Ik vind het mooi om vandaag ’25 jaar Olympisch Mountainbiken en 25 jaar Olympisch Goud’ hier op Papendal te mogen vieren met de uitreiking van BART Magazine aan mijn vader, die samen met mijn moeder Leonie
er altijd voor mij is geweest. Enorm belangrijk voor iedere sporter dat er een thuis is die je stimuleert, er altijd voor je is ‘no matter what’ en je helpt bij je ontwikkeling!

Ook Leo van Zeeland, met wie ik samen het Olympische avontuur in Atlanta 1996 beleefde, mocht ik
vandaag een eerste exemplaar van BART Magazine aanbieden. Leo heeft veel voor de ontwikkeling van het mountainbiken in Nederland betekend en mij enorm veel vertrouwen gegeven in de route die ik liep in aanloop naar de Spelen in Atlanta 1996.

Alleen samen maken we ‘Gouden momenten’ en komen we tot unieke prestaties.”

BART Magazine is eenvoudig online te bestellen via http://www.bartmagazine.com en is tweetalig (Nederlands / Engels) gezien het internationale karakter van de sport!

Bron en foto: PM