Bart Wellens en Tom Meeusen niet naar WK in Tabor : reactie van Telenet Fidea

Bart Wellens en Tom Meeusen niet naar WK in Tabor : reactie van Telenet Fidea
Beste collega,

Mevrouw, mijnheer,

Tom Meeusen en Bart Wellens rijden de komende veertien dagen noch de wereldbeker in Hoogerheide, noch het WK in Tabor. Voor Tom waren die twee wedstrijden een zekerheid, voor Bart enkel de WB. Qua WK moest hij nog wachten. Veldritcoach Rudy De Bie stelt echter geen van beiden op omdat hun namen worden genoemd in het dopingonderzoek rond ozondokter Chris Mertens uit Rotselaar. Sinds kort is het dossier daarvan in een volgende fase en daardoor in handen van de disciplinaire commissie van de wielerbond en van de bondsprocureur. Een UCI-reglement verbiedt in die context dat renners tegen wie een onderzoek loopt niet geselecteerd kunnen worden voor het nationale team.

Binnen TFCT wordt zowel door renners, als sponsors als management stomverbaasd gereageerd. Tom Meeusen is doodongelukkig dat hij zo wordt aangepakt. “Dit is zowel op menselijk als sportief vlak pijnlijk en oneerlijk. Ik hoor mijn rechten en kansen te kunnen verdedigen wat me niet is toegelaten. Dit is niet fair”, stelt Tom. Hij verblijft op dit moment, net als Bart Wellens, op stage in Spanje.

Ook manager Hans van Kasteren reageert enorm ontgoocheld. “Vermits Tom me blijft zeggen dat hij in dit alles onschuldig is, treed ik hem daarin bij. Ik zal dat blijven doen tot het tegendeel bewezen is. Vreemd is dat ik vandaag in eerste instantie door mijn ploegleiders van dit alles op de hoogte ben gebracht en niet door de federatie. Ik heb zelf moeten bellen. En waarom krijgen wij geen inzage in het dossier? Ik ken nog altijd de inhoud niet. Wat ik weet is wat mijn renners me zeggen. Naar mijn mening zijn er in vergelijking met twee jaar geleden geen nieuwe elementen. Welk is bijgevolg de toegevoegde waarde? De wielerbond bevestigde in elk geval dat ze geen nieuw dossier kregen doorgespeeld. Dat moet nu blijkbaar van de Vlaamse Gemeenschap komen. De gevolgen zijn wel erg vervelend. Twee jaar geleden moest Tom een eerste keer aan de kant, zo miste hij een reeks wereldbekers en het WK in Louisville. Dan mocht hij opnieuw meedoen en nu weer niet. En dat net voor het WK, de hoogmis van het seizoen. Begrijpe wie kan. Wat ook de uitslag van het onderzoek zal zijn, hiermee wordt schade aangericht die nooit meer is te herstellen”, reageert een verontwaardigde Hans van Kasteren en met hem de sponsors en de renners.

Vriendelijke groeten,

Noël Truyers

Persverantwoordelijke