Bart Wellens stapt uit het circus

Bart Wellens stapt uit het circus

De kogel is door de kerk. Fidea is een koersend en wedstrijdenrijdend wielerdier kwijt. Bart Wellens kondigt dan toch zijn afscheid aan uit het winter wielercircus.
Een fenomeen dat ophoudt met koersen noodgedwongen vanwege aanhoudende rug klachten en ander ongerief.

Bart Wellens , die al op relatief jonge leeftijd, een hele mijnheer was. Van zijn 16 de tot zijn 18 de een gevreesde klant voor de podia en vanaf die tijd eigenlijk niet meer weg geweest uit de top van de lijsten.
De jongste jaren liep het voor Bart zeker niet zoals hij zelf graag gewild zou hebben. Maar hij was en is en bleef een koersdier. Zet Bart in een wedstrijd en hij is de vent en gelukkig.
Ook in het mountainbiken kon Bart gedurende de zomer maanden zijn mannetje staan en genoot altijd intens op zijn fiets.
Dit zullen we zeker missen. Er was ook altijd wel wat te melden over Bart, negatief-positief. Je wist gewoon dat Bart er was.

Gezellige vent ook, die geliefd was bij zijn collega’s maar ook wel eens verguisd als de emoties even te heftig los kwamen. Bart die ook de mond op de goede plek had zitten en meestal recht voor de vuist, sprak zoals ze dat zo mooi zeggen.
Groot palmares heeft hij bij elkaar gereden en één waar menig renner per direct jaloers op zou worden . Grote toppen heeft hij gescheerd en was niet kapot te krijgen, maar ook diepe dalen heeft Bart gekend.
Emotie en gevoelsmens als hij is en was voelde hij zich wel eens op zijn staart getrapt en gaf dan een recht voor zijn raap antwoord. Daarin was Bart één van mijn helden. Lekker gewoon een mens blijven met alles wat er bij hoort.

Kritiek te verduren gekregen en dat zeker in dit laatste seizoen. Terecht of onterecht, hij was te veel wedstrijdrijder om dat fijn te vinden en reageerde dan geagiteerd.
Bart laat je niet kennen en geef je zelf op een andere manier aan de cross sport en vergeet a.u.b het mountainbiken niet. Jij bent iemand die dat over kan dragen en die dat voor Fidea wellicht ook uit kan dragen.
Rust goed uit , ga eens lekker op vakantie. Geniet ervan en kom dan terug als begeleiding in het offroadbiken.
Bedankt voor alle mooie jaren dat we van jou genoten hebben.

Jan v Dijk