BAS laat Tom Meeusen koersen in Hoogerheide en Tabor

BAS laat Tom Meeusen koersen in Hoogerheide en Tabor

BAS laat Tom Meeusen koersen in Hoogerheide en Tabor

Brussel, 23 januari 2015 – Het Belgische Arbitragehof voor de Sport – kortweg BAS – heeft deze nacht beslist dat de KBWB de renner Tom Meeusen moet inschrijven voor de Wereldbekermanche in Hoogerheide en voor het Wereldkampioenschap Heren Elite in Tabor. Ook Bart Wellens moet worden ingeschreven voor de Wereldbekercross in Hoogerheide. Wanneer volgende week wordt beslist wie effectief mag rijden in Tabor, moet de KBWB een beslissing nemen die enkel en alleen gebaseerd is op sportieve criteria.

De beslissing dat Tom Meeusen en Bart Wellens niet mochten deelnemen aan de wereldbekermanche in Hoogerheide én het WK in Tabor, kwam bij het Telenet FideaCycling Team aan als een donderslag bij heldere hemel. De renners besloten om niet bij te pakken te blijven zitten en vochten de beslissing aan bij het BAS. Deze instantie kwam deze nacht tot een beslissing en “vernietigt de beslissing van de KBWB om Tom Meeusen en Bart Wellens niet te selecteren voor de Wereldbekercross te Hoogerheide (Nederland) en voor het Wereldkampioenschap te Tabor (Tsjechië).”

Sportieve criteria

Bovendien beveelt het BAS aan de KBWB “bij de uiteindelijke beslissing welke renners aan de start zullen staan van het Wereldkampioenschap Heren Elite enkel rekening te houden met louter sportieve criteria en deze beslissing schriftelijk te motiveren voor zover Tom Meeusen niet wordt geseleceerd om te starten.” De inschrijving van Tom Meeusen voor het wereldkampioenschap dient vandaag voor 12.00 uur te gebeuren. Zoniet moet de KBWB een dwangsom betalen van 50.000 euro. Voor Bart wellens wordt de KBWB bevolen een nieuwe beslissing te nemen omtrent zijn selectie voor het Wereldkampioenschap. De belangen van Tom Meeusen worden behartigd door Meester Stijn Debaene.

Opgelucht

Tom Meeusen is uiteraard opgelucht met de uitspraak: “De beslissing van de KBWB betekende de zoveelste mokerslag voor mij in dit dossier. Ik ben dus tevreden met deze uitspraak maar het wordt zowel fysiek als mentaal enorm zwaar om mij klaar te stomen voor Hoogerheide en Tabor.” Ook Bart Wellens is tevreden met de uitspraak en kijkt uit naar de komende wedstrijden.

Praktisch

Tom Meeusen wil zich volop concentreren op de komende crossen en zal geen interviews toestaan. Het management is zoals gebruikelijk wel beschikbaar voor reacties via +32 (0) 475 250 918 (Hans van Kasteren).