Bedwing jij de Erbeskopf komend weekend?

Bedwing jij de Erbeskopf komend weekend?

Om de ervaringen van anderen met jullie te kunnen delen hebben we deze keer Luc Koning gevraagd naar de Erbeskopf Marathon. Tevens heten we hem weer welkom in het veld, daar hij na een zware val bij de Kellerwald Marathon tijdelijk niet kon deelnemen aan een marathon. We zijn blij dat hij weer zal starten en nog wel op de lange afstand. Veel succes Luc!

Luc denkt al dat die Bäscher Backofen heet gaat worden. Dan zijn we echter op 45 kilometer en beginnen vier lange klimmen naar de Erbeskopf. Vaak wordt hij daar gesloopt. En dan is het nog ver. De skipiste af op de Erbeskopf, volgens Luc ook al een memorabel stuk, waar het  isoppassen geblazen. Hij herinnerde zich nog het gezelschap van Richard Schouten in 2017. Vanaf de Erbeskopf is het parcours wel gemakkelijker, nog maar 1000 hoogtemeters te gaan op bijna 40 kilometers.  Maar de finish komt niet snel dichterbij, op één of andere manier blijft het zwaar aldus Luc. Hij weet zich tevens een supersteile afdaling in het bos te herinneren, waar hij bijna altijd wegschuift en links van het pad terecht kom t. We zullen na afloop checken of dat dat ook dit jaar zo afloopt.

In 2015 heeft Luc zijn oudste dochter, toen 15 jaar, de 30 kilometer gereden. Dat is haar erg goed bevallen. Maar Vera had al parcourservaring uit 2010. Toen heeft ze de tijd bij de bevoorrading aangenaam benut met een afdaling op de rodelbaan.

Het is een absolute aanrader deze marathon en zoals men kan lezen prima als familie-uitje in te plannen. Bedwing jij ook de Erbeskopf aanstaande zondag?

Foto en tekst: Eline Linssen