Belangrijke informatie BMX seizoen 2014

Belangrijke informatie BMX seizoen 2014

ava

Aan het begin van het nieuwe seizoen willen wij de rijders op de hoogte stellen van belangrijke informatie betreffende de wedstrijden.

 

BMX kalender 2014 vindt je terug op de website www.belgiancycling.be onder de rubriek BMX en op onze site onder de noemer kalender.

Topcompetitie 2014: het reglement van de topcompetitie vinden jullie onder onze nieuwsrubriek terug.

Categorieën : Het is in ieders belang dat er tijdens de eerts TC-wedstrijd voldoende deelnemers zijn per categorie (minstens vijf bij de boys en vier bij de girls) dit geldt voornamelijk voor de cruiserklassen en de Masters 30+. Dit wil zeggen dat cruisers – 16 jaar en cruisers 17/29 jaar indien er op de eerste TC wedstrijd minder dan vijf deelnemers zijn bij de cruisers -16 jaar en bij de cruisers 17/29 jaar, dan worden beide klassen voor de rest van het seizoen samengevoegd tot cruisers – 30 jaar.

Cruisers Girls : indien er op de eerste TC wedstrijd minder dan vier deelnemers zijn dan wordt deze klasse samengevoegd met de cruisers -16 jaar en zelfs met de cruisers – 30 jaar (afhankelijk van het aantal deelnemers bij de mannen) voor de rest van het seizoen.

Masters 30+ : indien er op de eerste TC wedstrijd minder dan vijf deelnemers zijn, dan wordt deze klasse samengevoegd met de boys 17+ v oor de rest van het seizoen.

Internationale nummers : de renners die op het EK BMX 2013 in Dessel of op het WK BMX 2013 in Auckland de finale reden, krijgen een nummer van 1 tot 8, en van 11 tot 18 voor zij die in dezelfde klasse zullen rijden, of 01 tot 08 en 011 tot 018 voor zij die van klasse veranderen.

De renners die niet voorkomen in deze lijst zullen een internationaal nummer toegewezen krijgen door de UEC, nadat zij een eerste keer zijn ingeschreven voor een ronde van de UEC BMX Euriopean League.

OPGELET : een renner kan gedurende hetzelfde seizoen niet starten in de Championship Klasse en in de Challenge Klassen.

Deelname wedstrijden UCI-kalender : een renner kiest in het begin van het seizoen in welke categorie hij of zij uitkomt tijdens de BMX wedstrijden die op de UCI kalender voorkomen (het BK en alle C1 wedstrijden zoals de 3 nation cup – de UEC European League en het WK.

Een renner mag in de topcompetitie BMX in de categorie Junior/Elite Men rijden en op de UCI wedstrijden in de categorie 17+.

OPGELET : deze keuze geldt wel voor ALLE UCI wedstrijden, dit wil zeggen als je aan de start komt van het BK in de categorie Junior/elite Men dan ben je ook verplicht om in deze categorie uit te komen op andere wedstrijden die op de UCI kalnder staan.

Inschrijven UEC BMX European League 2014 : Net als vorig jaar zullen de renners zich via de vleugels moeten inschrijven :

– voor renners aangesloten bij de Wielerbond Vlaanderen :competitie.dewielerbond.be/inschrijvingen/

– renners die aangesloten zijn bij RCWB schrijven zich in via

 site%2001.pdf

 

Deze informatie werd ons toegezonden door Michel Vermeiren.