Belangrijke periode breekt aan voor BMX 2000 Dessel

Belangrijke periode breekt aan voor BMX 2000 Dessel

ava

De komende weken zijn in het BMX wereldje de belangrijkste van het jaar, dit omdat er op één maand tijd de drie belangrijkste kampioenschappen verreden worden. Te beginnen komend weekend  met het BK in Massenhoven, amper één week later worden alle toppers verwacht in het Deense Roskilde voor het EK en tijdens de laatste week van juli wordt het WK verreden in Ahoy Rotterdam.

Ook vanuit BMX 2000 DESSEL nemen er  traditioneel natuurlijk weer heel wat rijders deel aan deze wedstrijden. De afgelopen jaren was dit zeker niet zonder succes want elk jaar komt de club terug met een aantal prijzen.

Ook dit jaar verwacht de club weer enkele rijders op het podium in zowel de jeugd categorieën als bij de grote jongens.

Bij de jeugd dames zijn er vooral de zusjes Goossens, Marthe en Billie die een gooi doen naar de verschillende titels. Maar ook een Jinke Verbraeken is in zeer goede doen en zij kan voor de verrassing zorgen.

Bij de boys zijn er verschillende kandidaten met Jenthe Oeyen, Rune Raeymaekers en Sem Boeckx behoren zeker tot de kanshebbers bij de jongste categorieën, Jools Melis is dit jaar ook top in zijn leeftijd en het is afwachten of een Wout Geukens voor de verrassing kan zorgen.

Voor Pjotr Paeshuyse komt het BK en EK wat vroeg vrezen we omdat hij de laatste zeven weken niet in actie is kunnen komen door blessures. Hopelijk is hij volledig hersteld tegen het WK.

Brett Jacobs en Brent Vanhoof moeten het gaan doen bij de boys 15/16.

Dan bij de junioren zit de club met enkele kanshebbers, zo niet het ganse podium te kunnen bekleden, met uittredend kampioen Wouter Segers, de nummer twee van vorig jaar Joffrey Wouters en met eerstejaars junior Mathijs Verhoeven belooft het spannende wedstrijd te worden. Zeker op nationaal vlak daar het EK wordt verreden over meerdere wedstrijden.

Bij de elite is er tot slot Ginio Van De Weyer die vol voor de titel kan gaan. Dit jaar toch de betere in de verschillende wedstrijden en wie weet kan hij voor een knalprestatie zorgen in Rotterdam.

Bron: PM