Belangrijke Persconferentie voor Sven Nys : Sven Nys Sportief Manager bij Telenet Fidea vanaf 1 maart 2016

Belangrijke Persconferentie voor Sven Nys : Sven Nys Sportief Manager bij Telenet Fidea vanaf 1 maart 2016

Vandaag maandag, 14 december 2015 zal om 11 U een persconferentie gegeven worden door Sven Nys en zijn entourage. Hierin zal hij een officiële mededeling doen hoe zijn toekomstplannen er zullen gaan uitzien. Want de laatste dagen wordt er zoveel rondom hem verteld. Hij vindt de tijd nu rijp om een duidelijk beeld te scheppen naar wat voor hem zijn toekomst gaat zijn. Hopelijk vindt hij dan opnieuw de rust om zich verder sportief voor te bereiden op de drukste periode van het jaar namelijk alle wedstrijden tussen Kerst en Nieuwjaar en dan opladen voor de kampioenschapscrossen.

Sven Nys liet ons in Diegem weten dat hij belangrijk nieuws had. We wisten allemaal dat hij één van de kandidaten was die in de running was om Telenet Fidea over te nemen. Om alle rust terug naar zich toe te kunnen brengen, organiseerde hij vandaag deze belangrijke persconferentie. Hij liet weten dat hij de nieuwe Sportieve Manager zal worden en dit vanaf 01 maart 2016.

N.V. Balenberg (waarvan Sven Nys en Bob Verbeeck bestuurders van zijn) nemen de hele structuur over. De officiele documenten van deze overname zijn vorige week dinsdag ondertekend. Met deze onderhandelingen goed af te ronden krijgt NV Balenberg een verlengstuk aan hun activiteiten die ze met het Sven Nys Cycling Center op de Balenberg willen realiseren. De droom van Sven Nys om verder te kunnen werken met jonge renners en deze een degelijke begeleiding te kunnen bieden, krijgt hierdoor nog meer pijlers om in door te groeien.

De werking van Telenet Fidea zal niet veel veranderen. Het management van het bestaande Telenet Fidea krijgen de kans om verder mee te blijven werken in het nieuwe project van NV Balenberg. Dat betekent dat er nog gekende gezichten zullen blijven binnen Telenet Fidea onder meer Karen Ramakers, Kris Wouters en Nancy Van Kasteren zullen de renners en NV Balenberg blijven steunen.

Sven Nys blijft zelf nog tot en met 1 maart 2016 renner en daarna gaat hij zich vol geven in zijn nieuwe project.