Belgen domineren weer ronde 3 in UEC Summergames in Zolder

Belgen domineren weer ronde 3 in UEC Summergames in Zolder

Net als vorige week in Lille kwamen de Belgen, zoals verwacht, sterk voor de dag op de UEC Summergames in Zolder. Vele landgenoten strijden in de laatste ronde(vier) voor de eindoverwinning. In ronde 3 stak de jeugd uitdrukkelijk haar neus aan het venster. Ze kregen wel vaak af te rekenen met Nederlandse concurrenten.

Maar toch slaagden enkele buitenlandse rijders erin om het de plaatselijke rijders moeilijk te maken en met de zege naar huis te gaan.

Zo was er de Letse Paula Kibare die het haalde van Roxanne De Kegel en Merel Van Gastel bij de Girls 5-7.

Dominatie van de Belgen was er dan weer bij de Boys waar Neo Tielens de beste voor Stef Lippens en de Let Emils Allers. De rest waren allemaal Belgen.

Bij de Boys 7-8 won de Nederlander Casper Pipers voor Enzo Leclerc en onze Wannes Magdelijns.

Wereldkampioene Kjelle Poets was outstanding bij de Girls 8. De Lommelse van BMX 2000 Dessel versloeg de Franse Lea Brinjonc en Robyn Gommers.

Bij de Girls 9-10 won Delphine De Schepper.

Yentl Nijs zegevierde bij de Girls 11-12 voor de Nederlandse Sam Van Oss en haar landgenote Indy Scheepers.

Jeron Breschan pakte de zege bij de Boys 9-10 mee naar Oostenrijk. Jimmy Jansen eindigde tweede en de Nederlander Kris Verstappen derde.

Pjotr Paeshuyse versloeg bij de Boys 11-12 Sybren Geens en de Brit Lewis Hipkins.

De Nederlandse Ruby Huismans was outstanding bij de Girls 13-14 voor Nina Van den Boom en Karo Vertessen. In dezelfde leeftijdscategorie bij de Boys ging de overwinning naar de Nederlander Justin Kimmann  voor de Oostenrijker Noah Breschan en onze landgenoot Ruben Gommers.

Joffrey Wouters toonde zijn klasse bij de Boys 15-16. Hij klopte de Nederlander Niek Kimmann en Wouter Segers.

De Nederlander Dave van der Burg was de beste bij de Boys 17-24. Roy Van Aken moest vrede nemen met de tweede plaats voor Nick De Proost.

De Fransman Rémy Kwiatkowski versloeg bij de Men 25+ de Nederlanders Gidi Meesters en Michiel Jansen.

Bij de Girls 15-16 kregen we een spannende strijd tussen de Nederlandse Viviana Van Hees en Europees kampioene Marie Hossay, lid van de organiserende club. Van Hees haalde van Hossay en de Duitse Sarah Sailer.

Soraya Van Hees was dan weer de beste bij de Women 17+ voor Neomy De Boer(NL) en Sarah Nys.

Bij de Junior Women pakte de Duitse Nadja Pries de zege voor de Nederlandse Judu Baauw en haar landgenote Danielle Vrenegoor.

Zoals verwacht won Elke Vanhoof bij de Elite Women. Ze haalde het vlot van de Duitse Regula Runge en Tori Van De Perre.

Lauren Stevens was de winnaar bij de Junior Men. Hij was sterker dan de Nederlander Mark Link en zijn landgenoot Pim De Jong.

Tot slot de Elite Men die gewonnen werd door Martijn Scherpen. De Nederlander won ook in Lille ronde 1 en 2 en staat nu riant aan de leiding in de tussenstand. Jordy Van der Heijden kwam als tweede over de streep en de Fransman werd derde.

Ook de Cruiserklasse 30+ was internationaal getint. Jeffrey Bingnell won voor de Duitser Frank Klampferer en onze Sammy De Schepper.

Uitgebreide uitslagen op onze uitslagenpagina. Ook in ronde vier zijn we van de partij met verslag, beelden en beeldinterviews van winnaars, coaches en eventueel ook verrassende verliezers.