Ben Elst valt wereldrecord Everesting aan voor goed doel

Ben Elst valt wereldrecord Everesting aan voor goed doel

Op zondag 17 juli zal Ben Elst het wereldrecord Everesting aanvallen. In totaal wil hij maar liefst zes keer de hoogte van de Mount Everest overwinnen met de fiets, goed voor zo’n 53.088 hoogtemeters. Ben hoopt voor elke hoogtemeter een euro te kunnen schenken aan het Berrefonds, een organisatie voor mensen die een kind verloren hebben.

NeverRest

Ben Elst uit Kalmthout-Nieuwmoer zet alles op alles om het wereldrecord Everesting te verbreken.  Wanneer hij zes keer de hoogte van de Mount Everest gereden heeft, zal hij in totaal zo’n 53.088 hoogtemeters hebben afgelegd. En dat zou meteen een nieuw wereldrecord zijn. Ben“Het wordt enorm zwaar. Ik schat dat ik zeven dagen nodig zal hebben om het wereldrecord te verbreken. Per Everesting mag ik amper twee uurtjes slapen. Vandaar ook de naam van mijn actie “NeverRest”.

Everesting

Everesting is de zwaarste fietsuitdaging ter wereld: je kiest een klim en je rijdt deze in één rit op en af tot je aan 8.848 hoogtemeters komt. Dat is zo hoog als het dak van de Mount Everest, de hoogste berg ter wereld. Je mag rusten, maar geen dutje doen. Doe je meerdere Everestings na elkaar, dan mag je per extra poging wel telkens twee uren slapen.

Begeleiding

Elke recordpoging heeft een goede begeleiding nodig. In dit verhaal is dat 185 Coaching Center, het centrum dat verbonden is met ex-triatleet Marc Herremans. Ben en Marc leerden elkaar zo’n 9 jaar geleden kennen. Ben“Ik woog destijds 130 kilogram en Marc heeft me toen geïnspireerd om iets aan mijn zwaarlijvigheid te doen. Een half jaar later is Jeroen Dingemans mijn persoonlijke coach geworden. Jeroen motiveert me enorm. Hij helpt me met mijn sportschema’s en volgt alles nauwgezet op. Hij doet dat fantastisch.”

Als het om voeding en sportvoeding gaat, dan komen we terecht bij Arno Van Giel van BetterU. Ben“Mijn gewicht zal voor mij altijd een struggle for life blijven. Daarom ben ik blij dat Arno me opvolgt. Voor deze everesting schrijft Arno mijn voedingsschema’s uit. Zo weet ik per uur exact hoeveel ik mag drinken en wat ik mag eten. Zeker bij zo’n sportieve uitdaging heb je een specialist nodig. Voor je het weet, vergeet je te eten en dan is het vroeg of laat gedaan. Denk maar aan wat van der Poel is overkomen tijdens het WK 2019 in Yorkshire.”

Goede doel

Ben fietst voor het goede doel en hoopt na zijn poging 53.088 euro aan het Berrefonds te kunnen overhandigen. Dat betekent een euro per beklommen hoogtemeter. Ben“Het Berrefonds ligt me nauw aan het hart. Mijn zus heeft 29 jaar geleden haar zoontje van 2,5 jaar oud verloren. In die tijd was er geen gespecialiseerd vangnet als je in die situatie terecht kwam. Met onder meer het Berrefonds is daar nu veel verandering in gekomen. Ik heb ook een goede vriendin die een jaar geleden haar zoontje heeft moeten afstaan. Ik heb van dichtbij gezien wat de steun van het Berrefonds voor die mensen kan betekenen. Het fonds schenkt een koesterkoffer met aandenkens, biedt psychologische begeleiding en organiseert wandelingen met lotgenoten. Allemaal dingen om beter met je verlies te kunnen omgaan.”

De recordpoging vindt plaats in Andlermühle, 4760 Büllingen, België. Steun dit project ten voordele van het Berrefonds via deze pagina:  https://steunactie.be/actie/neverrest-t-v-v-berrefonds/-10554 Supporters zijn welkom in Büllingen vanaf zondag 17 juli tot het einde van de recordpoging, waarschijnlijk een week later.

Bron en foto: PM