Bethany Schriever en Niek Kimmann pakken naast de Olympische titel nu ook beiden de wereldtitel

Bethany Schriever en Niek Kimmann pakken naast de Olympische titel nu ook beiden de wereldtitel

De jongeren mochten niet van start gaan tijdens het wereldkampioenschap in Papendal maar niet te min kregen de toeschouwers aldaar mooie wedstrijden te zien.

Helaas voor Elke Van Hoof zat er dit jaar geen Wereldkampioenschap BMX voor haar in. Zij moest forfait geven wegens ziekte.

De zusjes Gommers mochten het samen met Valerie Vossen gaan waarmaken bij de junior women. Aiko Gommers werd achtste nadat ze bij haar start uit haar pedaal schoot – Robyn Gommers werd vierde. Valerie Vossen werd vijfde in haar halve finale.

Bij de Junior Men was het uitkijken naar de prestaties van Wannes Magdalijns. Helaas voor hem verliep het in de halve finale niet zoals hij verwacht had. In de tweede lijn werd hem de weg versperd en moest hij zich wat inhouden voor een jump uit te voeren. Hij kwam terecht in de gras partij en verloor hierdoor heel wat snelheid waardoor de kwalificatie voor de finale weg was.

Marthijn Bogaert heeft mogen proeven van het Wereldkampioenschap in de reeks van de elites men. Maar helaas voor hem eindigde dit na zijn drie reeksen. Weer een ervaring rijker.

Het was dus uitkijken naar de finale van de elites vrouwen en mannen. Wat een start kregen we daar van de Olympische Kampioene Bethany Schriever. Vanuit de acht vertrok ze als een speer en gaf deze positie niet meer af. Ze kon iedereen achter zich houden en werd de nieuwe wereldkampioene. De tweede plaats was voor Judy Baauw die op haar beurt Laura Smulders kon afhouden van deze zilvere medaille. Laura werd nog mooi derde.

Bij de mannen was het uitkijken wat Niek Kimmann zou doen. Naar gewoonte nam hij plaats op de achtste startposititie aan het hek. Zijn start was matig maar hij kon zich in de eerste lijn gemakkelijk naar de koppositie fietsen. André deed er alles aan om het spoor van Niek te volgen maar hij kwam te kort. Niek Kimmann pakte naast de Olympische titel nu ook meteen de wereldtitel. André werd tweede en David Graf nam de derde plaats in handen. Op die manier nam hij met een bronzen medaille afscheid van het BMX-en.

Ook voor Joris Harmsen was het Wereldkampioenschap in eigen land zijn laatste wedstrijd van zijn BMX carriere. Helaas voor hem werd deze beëindigd met een valpartij in de halve finale.

Bron : Nancy Aerts

Foto’s : Rijders zelf