Bike Kingdom Park Lenzerheide start in het zomerseizoen

Bike Kingdom Park Lenzerheide start in het zomerseizoen

Eindelijk is het zover: Het Bike Kingdom Park Lenzerheide gaat in het zomerseizoen 2021 van start. Het populaire fietspark rond het dalstation Rothorn gaat op zaterdag 12 juni 2021 van start. Samen met het Alpenbikepark Chur zijn beide Bike Kingdom Lenzerheide bike parken vanaf volgend weekend geopend.
Het Bike Kingdom Park is het hart van het Bike Kingdom Lenzerheide. Het heeft niet alleen Tommy G tot een legende gemaakt en voor sensatie gezorgd tijdens de wereldkampioenschappen en wereldbekers. Dankzij het verschillende karakter en moeilijkheidsgraad bieden de vijf parcours de juiste afdaling voor elk niveau en zorgen ze voor plezier en actie: van de gemakkelijke FLOWline, over de medium PRIMEline en SHOREline, tot de zwarte STYLEline en het eveneens zwarte wereldbekerparcours STRAIGHTline. Vanaf zaterdag 12 juni 2021 zullen de eerste twee parcours – de FLOWline en PRIMEline – open zijn. De overige routes volgen zodra de sneeuw- en weersomstandigheden het toelaten. Als onderdeel van de opening van het Bike Kingdom Park zal de Rothorn 1 gondel vanaf zaterdag 12 juni 2021 beginnen met het vervoer van fietsen.

Bike Kingdom, STYLEline, Mountainbike, Bikepark

Evenementen in het Bike Kingdom Park


Vanaf juli 2021 zal de Friday Night Shred worden aangeboden op dezelfde manier als in de voorgaande jaren, waarbij mountainbikers zich elke vrijdag tot zonsondergang kunnen uitleven op de tracks van het Bike Kingdom Park. De nu al bekende Jump Sessions – dit seizoen nieuw met een landingszak – waarbij de gidsen van de Lenzerheide Bike School voor coaching zorgen, mag je ook niet missen. Iedereen die wil helpen om de paden in het Bike Kingdom Park op te knappen, kan zijn vaardigheden als shaper bewijzen tijdens de Shaper Days van eind juni 2021. Hoogtepunt van het evenement dit jaar – de UCI Mountain Bike World Cup niet meegerekend – is het Bike Kingdom Feest van 20 tot 22 augustus 2021. Met diverse wedstrijden, een breed scala aan activiteiten en een gezellige, feestelijke sfeer neemt het evenement de rol over van de Bike Kingdom Opening, die moest worden uitgesteld vanwege Corona. Meer informatie over alle Bike Kingdom-evenementen is te vinden op de website bikekingdom.ch.

Bikepark, Bike Kingdom, Bike, Sommer 2020, Bike Kingdom Park

Klein Koninkrijk voor de kleintjes


Ook het Skill Center rond het dalstation Rothorn begint volgend weekend met zijn zomeractiviteiten. Tijdens het afgelopen seizoen is er hard gewerkt om gezinnen en kinderen een perfecte fietstrainingsplek te bieden. In het Skill Center wisselen eenvoudig aangelegde stenen velden, singletrails en gemakkelijke stukken bergop en bergaf elkaar af op de oefenroutes. Schaduwrijke plekjes en een vuurplaats nodigen gezinnen uit om even te pauzeren. Om een eerste “echte” downhill parcours aan te durven, is de FLOWline, die vanaf volgend weekend open is, ook geschikt voor families en kinderen.

Bike Kingdom, Bike, Kinder, Familie, Trail Kids Bikepark Kids Trails

Bron: PM

Foto: Nathan Hughes