Björn Houben pakt tweede overwinning van dit seizoen

Björn Houben pakt tweede overwinning van dit seizoen

De WTK rijders zakten voor de laatste keer af naar het parcours in Engsbergen (Tessenderlo) waar ze weer een mooi maar zware omloop onder de wielen kregen geschoven. De dagoverwinning in de diverse reeksen ging naar Björn Houben, Siebe Philips, Jurgen Janssens, Erwin Bollen, Gertie Willems, Johan Vanderaerden en Jos Van Craen

Onder een stralend zonnetje mochten de allerkleinsten hun ‘wedstrijdje’ rijden over het verkorte parcours. Niks dan blij gezichten omdat zij ook eens mochten proeven van het veldrijden. Na de middag stond er een open reeks op de agenda maar die werd door de magere opkomst geschrapt.

Dan mochten de ouderen onder ons van start gaan. In de reeks E was het Jos Van Craen die meteen een goede start nam en de medecollega’s het navolgen oplegden. Van start tot finish nam hij de wedstrijd in handen en pakte zo zijn eerste overwinning van het seizoen. De tweede plaats was voor Ivan Coopman die Rudi Blommen achter zich kon houden voor de tweede plaats.

Bij de reeks D stond er geen maat op de regerende Belgische Kampioen Johan Vanderaerden. Hij startte vlot en kon niemand in zijn wiel dulden. Hij reed een mooie voorsprong bij elkaar en pakte zo zijn overwinning. De tweede plaats ging naar Rudi Vervloet en de derde plaats was weggelegd voor Danny Standaert.

Bij de dames was er geen tegenstand voor Gertie Willems. Zij was de enige dame aan de start van deze wedstrijd en kon dus mooi haar rondjes afmalen zonder al te veel tegenstand. De overwinning was dus voor haar.

Erwin Bollen – Dirk Mertens en Bert Mellaert startten vlot in de reeks C. Het leek er een paar ronden op dat deze drie mannen bij elkaar gingen blijven maar halfweg de wedstrijd besliste Erwin Bollen er anders over. Hij versnelde en Dirk moest even passen waardoor Erwin zijn voorsprong ronde na ronde kon uitdiepen. Dirk Mertens kon nog een versnelling plaatsen bij Bert Mellaerts en zo waren de podiumplaatsen meteen gekend. De overwinning voor Erwin Bollen – tweede plaats voor Dirk Mertens en de derde plaats voor Bert Mellaerts.

Bij de reeks B stonden er maar liefst 25 deelnemers aan de start. De start werd gegeven en meteen stoven Jurgen Janssens en Glenn Sluyts weg van de rest van de groep. Lang duurde het spelletje voorin niet. Jurgen Janssens versnelde en Glenn had niet meteen een antwoord klaar. Zo gingen de bloemen (fles wijn) naar Jurgen Janssens. Glenn Sluyts behaalde de tweede plaats gedurende de ganse wedstrijd en achter deze twee was het Jurgen Willems die zijn derde plaats nog kon veilig stellen voor Danny Soers en Steven Schol.

Bij de jongeren categorie stond er geen maat op Siebe Philips. Hij nam van bij de start de wedstrijd in handen en stond die niet meer af. Een onemanshow van begin tot einde en zo zijn derde overwinning in deze categorie. Achter hem was het zijn maatje Hendrik Verlinden en Vince Meeuwsen die streden voor de verdere ereplaatsen. Mylo Calemi en Lucas Custers deden in het begin van de wedstrijd heel veel moeite om mee te gaan maar al gauw moesten ze beiden gas terugnemen. Zelfs Jarne Janssens kwam nog opzetten.

Bij de reeks A was er winst voor de Belgische Kampioen Björn Houben. Van bij de start namen Björn Houben en Jarne De Meyer de wedstrijd in handen. Drie ronden werd er kop over kop gereden tot Björn het moment vond om eens te versnellen op het zwaarste stuk van de omloop. Jarne De Meyer probeerde tegen te werken maar ondervond dat Björn Houben sterker was in het duwwerk. Hij moest een gaatje laten en zo kon Björn Houben zijn voorsprong uitdiepen en zijn tweede overwinning van het seizoen boeken. De derde plaats was voor Olivier Bruwiere.

Volgende week staan de rijders/rijdsters aan de start van een vernieuwde omloop in Kortrijk – Dutsel.

Bron : Nancy Aerts

Foto’s : Nancy Aerts