Björn Houben verwacht veel van zijn seizoen

Björn Houben verwacht veel van zijn seizoen

Björn Houben is woonachtig in Paal – Beringen en zal dit jaar als elites 3 aan de start komen van het nieuwe veldritseizoen vanaf september 2022. Zijn verwachtingen zijn hoog gespannen…..

Björn Houben is een jongeman van bijna 22 jaar en zal in september 2022 aantreden als elites 3 in het veldrijden. Hij is zijn seizoen al aan het voorbereiden door hier en daar wat moutainbike wedstrijden mee te nemen en af en toe een wedstrijd op de weg.

Dit alles als voorbereiding op het nieuwe veldritseizoen in de categorie elites 3. Vorig jaar was hij de derde in het klassement en dit jaar wil hij nog beter doen. Daarom al een goede voorbereiding naar het nieuwe seizoen toe.

Vrijdagavond nam hij deel aan een wegwedstrijd waarbij hij een mooi resultaat neerzetten om de volledige wedstrijd uit te rijden en een goed gevoel over te houden aan zijn wedstrijd.

Zondag verkoos hij ervoor om deel te nemen aan de ATB wedstrijd op het fort van Kessel. Een zware omloop kregen de rijders onder de wielen geschoven met maar liefst twee drops. Er werd heel wat materiele pech genoteerd maar ook heel wat valpartijen. Kristof Vanderheyden was één van de slachtoffers. We wensen hem een spoedig herstel toe.

Voor Björn Houben verliep de wedstrijd vlot. Hij werd bij één van de laatste renners naar de startlijn geroepen maar dat kon zijn humeur niet beinvloeden. De start werd gegeven en voorin het peloton werd er al duchtig gevallen. Björn Houben kon deze valpartijen goed mijden en begon aan een lange achtervolging. Hij kon ronde na ronde plaatsen goed maken door vol door te gaan op de lange rechte stukken.

Op de single track was het geduldig wachten en dan weer vol de gas erop. Hij werd uiteindelijk zevende van de veertig vertrekkers die er waren. De winst ging naar Michael Bervoets uit Eversel. Ook hij maakte er een mooie wedstrijd van. In de helft van het pak vertrokken en de derde ronde voorin komen plaats vatten. Doortrekken en niemand volgde het tempo. Ronde na ronde de voorsprong uitgebouwd en zo de bloemen in ontvangst mogen nemen.

Bron : Nancy Aerts

Foto’s : Nancy Aerts