Björn Wijnants BMX Team

Björn Wijnants BMX Team

Een nieuw team dat we volgend jaar in de BMX wereld zullen terugvinden is het Björn Wijnants BMX Team. Onder leiding van Björn Wijnants himself worden de rijders met mondjes maat aan het publiek voorgesteld.

Hier een overzicht van de rijders die tot op heden bekend zijn gemaakt :

De eerste rijder die zij hebben voorstellen gaat volgend seizoen rijden bij de boys 12 jaar en heet Rune Roefs. Met heel wat finale plaatsen en enkele overwinningen heeft hij dit jaar een sterk seizoen gereden met als hoogtepunt provinciaal kampioen van Antwerpen en een knappe overwinning op de topcompetitie in Ravels.

De tweede rijdster die zij hebben verwelkomt in hun team is Sanne Lumbeeck. Sanne gaat volgend jaar rijden bij de Girls 11/12 jaar. Met wekelijkse finale plaatsen in België en een halve finale plaats in Bordeaux tijdens het Europees Kampioenschap is Sanne een klein talentje.
Als hoogtepunt behaalde Sanne dit jaar in Rock Hill tijdens het wereldkampioenschap een fantastische vijfde plaats.

De derde rijder die in 2018 hun team zal vertegenwoordigen is Nathan De Fauw. Nathan rijdt volgend jaar bij de boys 13. Met wekelijkse finale plaatsen, 2de plaats op het vlaams kampioenschap, een 3de plaats op de wereldbeker in Zolder en een halve finale plaats op het Europees Kampioenschap in Bordeaux heeft deze jongeman heel wat in zijn mars.

De vierde rijder is Brent Sommen. Brent rijdt volgend jaar bij de junior men. Een 6de plaats op het vlaams kampioenschap in Gent was zijn belangrijkste resultaat dit jaar.

Voor de andere plaatsen is het nog even wachten tot zij het kenbaar maken….. We kijken er naar uit wie de gelukkigen zijn.

Bron/photo : Björn Wijnants

Publicatie : Nancy Aerts