BK BMX was een feest in Massenhoven

BK BMX was een feest in Massenhoven

Op het splinternieuwe BMX parcours van Massenhoven werd het BK gereden. Ruim 3000 toeschouwers waren getuigen van topspektakel. Geen verrassingen bij de elite. Met Arnaud Dubois en Elke Vanhoof stonden de verwachte kampioenen op het podium.

Bij de elite men waren alle ogen gericht op Arnaud Dubois  en Toon Jacobs. Dubois reed vlot naar de titel, maar voor Jacobs liep het slecht af.  Hij schoot tweemaal uit zijn pedaal en kwam niet meer in het stuk voor. Hij eindigde als zesde.  Bryan Warnier werd de voornaamste concurrent voor Dubois. Hij eindigde als tweede en Dylan Ledocq stond mee op het podium.  Het was de zestiende Belgische titel voor Dubois. ‘Ik zit volledig op schema om nu ook op het EK en WK te scoren. Dat is belangrijk voor de kwalificatie voor de Spelen 2012,’ zei de Waal na afloop.

Toon Jacobs kon zijn ontgoocheling niet verbergen. ‘Ik schoot vandaag tweemaal uit mijn pedaal. Het is me nog nooit  eerder gebeurd.  Jammer, want ik wou me vandaag tonen.  Ik koos al speciaal baan acht, omdat ik dat tactisch het sterkst vond. Ik train vaak met Arnaud en daardoor ken ik hem beter.  Daarom wilde ik het vandaag wat tactischer aanpakken. Maar dat was dus niet nodig, ‘zuchtte Toon.

Bij de elite women ging de Belgische titel oververdiend naar Elke Vanhoof voor Femke Aerts en Talitha Vanhoof.  De Desselse klasbak moest zich voor de finale een beetje oppeppen. ‘Ik had de laatste weken vooral getraind voor de komende EK en WK. Het was vandaag voor mij een rustige dag. Alles verliep vlot. Ik was te ontspannen in de reeksen en daarom moest ik me voor de finale een beetje oppeppen. Het was tof hier, alles was goed georganiseerd,’ aldus nog Elke.

Bij de Junior Men stond er geen maat op Olivier Degueldre. Maar Thomas Cools kwam dicht in de buurt en pakte zilver. Cools werd eerder op de dag al Belgisch kampioen bij de Cruisers.  Dennis Van Hoof greep het brons.  Thomas Cools was opgetogen met zijn twee medailles. ‘Goud en zilver, dat is perfect. ‘Ik wist dat ik naast Degueldre moest vertrekken. Olivier was moeilijk te kloppen. Maar ik ben heel blij.  Volgend jaar word ik elite men en dan wordt het moeilijker. Ik werk momenteel en de combinatie met het trainen wordt niet makkelijker. Ik maak lange dagen. Maar ik ga volgend jaar trachten mijn overuren te recupereren en zo meer tijd te hebben om te trainen,’zei Thomas na afloop.

Zoals eerder vermeld werd Thomas Cools Belgisch kampioen bij de Cruisers 17-29.  Hij versloeg op spectaculaire wijze Dennis Van Hoof. In de voorlaatste bocht wipte hij als een duiveltje over zijn concurrent en gaf zijn voorsprong niet meer af. Het brons was voor Nick Hermans.

Voor Tori Van de Perre was het ook opnieuw feest. Ze reed vlot naar de zege bij de Junior women.  Ze haalde het van Shannen Smets en Melanie Schyns. ‘Ik had een goede start. De koers verliep volledig naar wens. Ik zit op schema voor de komende kampioenschappen. Ik wil nog twee finales halen in Haaksbergen en zo ook mijn norm behalen, ‘vertelde Tori ons.

Eén opmerkelijke vaststelling was er ook op dit BK. Zo werd Dieter Brouns Belgisch kampioen bij de zesjarigen Boys.  Hij reed dit seizoen nog maar drie wedstrijden, maar won wel de belangrijkste. Na provinciaal en Vlaams kampioen pakte hij dus ook de Belgische titel.  Een jongen om in het oog te houden…

De Molensprinters zorgden voor een uitstekende organisatie van dit BK.  Net als de voorgaande jaren was het BK van een hoog niveau. We kijken met belangstelling uit naar de resultaten van de Belgen op de EK finale in Haaksbergen.

 

Erik Braeken