BK Masters – elites 3 en jeugd in Hamme

BK Masters – elites 3 en jeugd in Hamme

In het modderige Hamme werd het Belgische Kampioenschap georganiseerd voor de masters categoriëen en elites. In de namiddag konden de jeugdreeksen hun wedstrijd voor het BK er betwisten.

De provinicale veldritcoach Daniël Van Oosterwijck uit Nieuwrode kon bij de masters D zijn eerste Belgische Titel binnen halen na 35 jaar actief te zijn in het veldrijden.

foto : Jo Groenevinger

Bij de masters C stond er geen maat op Guido Verhaegen. Ook al bleek de rijder uit Geel ’s morgens een beetje nerveus te zijn. Tijdens de wedstrijd was hiervan niks meer te merken. Hij reed een vlotte en vlekkeloze wedstrijd en kon zo zijn Belgische titel op zijn palmares schrijven. De tweede plaats was voor Mario Lammens en de derde plaats was voor Jackie Meester.

Bij de masters B was het Danny Sleeckx die de trui mocht omgordelen. Hij kon een matig tempo houden op de glibberige omloop en maakte de minste fouten. Zo kon hij de Belgische driekleur om de lende houden. De tweede plaats was voor Stefan Neerinckx en de derde plaats ging nog naar Simon Janssens.

Bij de masters A kwam Kenny Geluykens wenend over de finish. Ook hij was nerveus bij de aanvang van zijn wedstrijd. Maar al gauw kreeg hij het juiste ritme te pakken en reed hij weg van zijn concurrenten. De tweede plaats was voor Glenn Sluyts en Jef Paeshuyze moest zich tevreden stellen met een derde plaats.

Een verrassende uitslag bij de elites 3. Daar was het Dries Pauwels die van bij de start een hoog tempo wist te ontwikkelen. Hij maakte geen fouten en kon vlot naar de eindzege rijden. Ook hij kon er niet in geloven dat hij met zoveel voorsprong de Belgische driekleur om zijn lende mocht houden. De tweede plaats was voor Jo Pirotte. Als derde mocht Jens Teirlink mee op het podium. Voor Björn Houben was het een BK om snel te vergeten. Zowel valpartijen als mechanische pech hielden hem van de top weg. Hij moest tevreden zijn met een negende plaats.

Bron : Nancy Aerts

Foto’s : Jo Groenenvinger – Nancy Aerts