BK veldrijden definitief zonder publiek

BK veldrijden definitief zonder publiek

De gemeente Middelkerke, Belgian Cycling en organisator Golazo hebben definitief de knoop doorgehakt omtrent het BK veldrijden, dit weekend in Middelkerke. Gezien er tot op vandaag geen wijzigingen zijn in de recent uitgevaardigde covidmaatregel die publiek bij sportwedstrijden verbiedt, zal het BK weliswaar doorgaan, maar logischerwijs zonder publiek.

Dat blijft zo, zelfs indien er donderdag op het overlegcomité alsnog versoepelingen aangekondigd worden. Om organisatorische redenen is het onmogelijk om voor een tweedaags evenement van deze omvang enkele dagen vooraf de aanpak nog om te gooien om publiek te kunnen toelaten. Zowel naar extra voorzieningen voor het publiek (veiligheid, toegangscontrole, catering, …), als naar medewerkers, mobiliteit, parkings, … zijn ettelijke werkdagen tijd nodig om alles rond te kunnen krijgen.

De drie organiserende partijen betreuren dat deze hoogmis voor het veldrijden achter gesloten deuren moet plaatsvinden. Maar het allerbelangrijkste blijft dat het BK kan doorgaan, vooral voor de renners die tuk zijn op de felbegeerde driekleur. Voor de fans is er gelukkig nog de televisie als uitwijkmogelijkheid: het BK wordt zowel zaterdag als zondag live uitgezonden door Sporza.

www.bkmiddelkerke.be

Programma BK veldrijden Middelkerke

Zaterdag 8 januari

10u00Vrouwen Nieuwelingen (30 min.)
11u00Vrouwen Junioren (30 min.)
13u45Mannen junioren  (40 min.)
15u15Vrouwen Elite & U23 (50 min.)

Zondag 9 januari

10u00Mannen 1e jaars Nieuwelingen (30 min.)
11u00Mannen 2e jaars Nieuwelingen (30 min.)
13u45Mannen U23 beloften (50 min.)
15u15Mannen Elite (60min.)

Bron: PM

Foto: Luc Wilms