Bloemen voor Floris Haverdings bij de tweedejaars nieuwelingen en bij de eerstejaars was het een bloementuil voor Michiel Mouris.

Bloemen voor Floris Haverdings bij de tweedejaars nieuwelingen en bij de eerstejaars was het een bloementuil voor Michiel Mouris.

Een overwinning voor Floris Haverdings bij de tweedejaars nieuwelingen voor Yoren Vanhoudt en Senn Bossaert. Bij de eerstejaars nieuwelingen ging de winst naar Michiel Mouris die een voortreffelijke wedstrijd reed. Bij de nieuwelingen meisjes was het Mae Cabaca die mocht juichen als ze finish overreed.

Het was bang afwachten hoe het parcours er in het provinciaal domein De Ster in Sint Niklaas er bij zou liggen na de doortocht van de storm Eunice. Maar het viel allemaal nogal mee.

Met maar liefst 52 deelnemers/deelneemsters mochten de nieuwelingen als eerste aan hun wedstrijd beginnen. Het was duidelijk dat er van in het begin een stevig tempo opgelegd werd door Floris Haverdings. In zijn spoor waren het Yoren Vanhoudt en Senn Bossaert die er alles aan deden om het de Nederlander moeilijk te maken.

Er werd de ene na de andere aanval op poten gezet maar wegrijden leek niet aan de orde te zijn op dit snelle parcours. Het was wachten tot de laatste ronde om daar het vuur aan de schenen te leggen. Het harde werk dat Floris Haverdings aan de dag legde gooide zijn vruchten af. Het was eerst Senn Bossaert die het tempo voorin moest lossen. Dus was het uitkijken naar de man uit Limburg Yoren Vanhoudt of hij Floris van zijn elfde overwinning kon houden. Maar dat lukte hem niet. Yoren Vanhoudt moest tevreden zijn met een tweede plaats en Floris pakte zijn elfde overwinning van het seizoen.

 Wie een zeer sterke wedstrijd reed was de eerste jaars nieuweling Michel Mouris. Hij kon mee in het tempo van de eerste jaars meegaan en dat leverde hem een schitterende uitslag op. Hij won de wedstrijd bij de eerstejaars nieuweling en werd overall vierde. Zeker een mooie uitslag op het einde van het seizoen. De tweede plaats bij de eerstejaars nieuwelingen was voor Zeno Durie en Lander Artoos werd knap derde.

Bij de dames ging de overwinning naar de Nederlandse Mae Cabaca.

Bron : Nancy Aerts

Foto : Nancy Aerts