BMX 2000 Dessel begint aan promocampagne EK finale 2013

BMX 2000 Dessel begint aan promocampagne EK finale 2013

ava

Van 12 tot 14 juli 2013 vindt in Dessel de EK finale BMX plaats.  De organiserende offroadclub BMX 2000 Dessel is alvast met de promocampagne begonnen.  Een promofilmpje met prominenten uit Dessel en promogirls  moeten ervoor zorgen dat de EK finale wijd en zijd bekend wordt. We houden je de komende maanden op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Met naar verwachting 1.800 rijders, vanaf 5 jaar tot en met de elite, wordt het zeker een topsportspektakel .  Zo’n 3000 toeschouwers per dag zullen de wedstrijden bijwonen, terwijl er op de camping plaats is voor meer dan 500 mobilhomes en caravans. Het wordt een compleet spektakel met grote tribunes, een market place met shops, uitgebreide catering, een teampaddock, enz. En spannende wedstrijden uiteraard, want dat weekend worden de Europese kampioenen 2013 gekroond.

Omdat een goede start is in BMX van het grootste belang werd een splinternieuw Bensink-starthek geïnstalleerd. Bensink is Europees marktleider en bouwde in Dessel het neusje van de zalm, inclusief een nieuwe achterbouw voor een nog betere grip van het achterwiel. Ook de klinkers op de startberg worden opnieuw netjes aangelegd zodat de rijders in één vloeiende beweging tot aan de eerste bult kunnen spurten.

De wedstrijden voor het Europees kampioenschap worden gereden op een grotendeels vernieuwd Joël Smets BMX Circuit. Het derde stuk is uitgesplitst in een makkelijke sectie voor de challenge en een pro-sectie voor de juniores en elites. Spectaculair, maar niet overdreven moeilijk zodat die haalbaar blijft voor de gemiddelde rijder. Ook de laatste bocht is een eind achteruit geschoven en dubbel zo hoog gemaakt omdat de rijders die van de pro-sectie komen, er met een hoge snelheid in gaan.

De verbouwingen aan het parcours, inclusief het nieuwe starthek, hebben ons zo’n 18.000 euro gekost’, zegt voorzitter Frank Smets van BMX 2000 Dessel. ‘Een behoorlijke investering voor een club die volledig op vrijwilligers draait en een grote inspanning om het EK in zo optimaal mogelijke omstandigheden te laten plaatsvinden. Het parcours is nu 100% klaar. Enkel doen we na de winter het jaarlijkse onderhoud aan de toplaag.’

De kans is groot dat je de komende maanden op een evenement in de buurt van Dessel het EK-promoteam tegen het lijf loopt. Promodames Shannen en Talitha bedelen flyers op happenings en manifestaties om het publiek van buiten de BMX-sport te overtuigen dit unieke sportgebeuren van op de eerste rij te komen meemaken.

De club maakte een mooi promofilmpje.  Je vindt hem terug in onze videorubriek of hier:  http://vimeo.com/56020458

 

Bron: PM BMX 2000