BMX 2000 DESSEL start de werken aan het nieuwe JOEL SMETS BMX CIRCUIT

BMX 2000 DESSEL start de werken aan het nieuwe JOEL SMETS BMX CIRCUIT

Zaterdag 1 oktober is het zover. Dan wordt het ganse BMX circuit dat de afgelopen 16 jaar een vaste waarde was in het Desselse sportpark afgebroken. Vanaf 17 oktober wordt het volledig opnieuw opgebouwd.

Het huidige circuit voldeed niet meer aan de nieuwste UCI normen om in de toekomst nog Europese wedstrijden te kunnen organiseren. Wel was het nog in orde om nationale wedstrijden te doen, maar de ambitie van de club ligt nog steeds hoger.

Men wil in Dessel blijven organiseren op het hoogste niveau en men wil de eigen leden de kansen blijven geven om te kunnen trainen op een circuit welk ze ook in het buitenland tegen komen op internationale wedstrijd zoals EK en WK.

Het nieuwe JOEL SMETS BMX CIRCUIT zal dan ook langer worden met hogere bochten en hindernissen, maar de blikvanger zal zeker de 5m hoge startheuvel worden welk een volledig gemetseld gebouw zal worden volgens de UCI tekeningen.

Er heeft ondertussen al wat ontbossing plaats gevonden voor de uitbreiding van het circuit en dan kan de uitdaging voor de club beginnen want het ganse circuit moet klaar zijn eind februari 2017 wanneer het nieuwe seizoen van start gaat.

Eens het circuit gaat klaar zijn en de omgevingswerken voltooid zijn zal BMX 2000 DESSEL de gemeente Dessel weer op de landkaart zetten en zal het een echte blikvanger gaan worden binnen het sportpark.

Omdat het van de club een behoorlijke financiële inspanning vraagt,  zal niet alles meteen volledig in orde kunnen gebracht worden. Want zo goed als alles moet met eigen middelen gedaan worden.

Ook al is BMX een olympische discipline, toch zijn er via de verschillende overheidsinstellingen geen subsidies voor de bouw van een BMX circuit.

Maar de club heeft ondertussen ervaring genoeg om ook dit weer tot een goed einde te brengen.

Bron: PM