BMX 2000 pakt zilver met Brett Jacobs op EK

BMX 2000 pakt zilver met Brett Jacobs op EK

ava

Op het EK in het Franse Orléans hebben de rijders van BMX 2000 opnieuw finaleplaatsen behaald. Vooral de zilveren medaille van Brett Jacobs springt in het oog. Hij reed een feilloos parcours en strandde op een zucht van de overwinning.

Over het EK zal nog lang worden nagekaart. De bochten waren dermate glad dat veel goede rijders onderuit schoven en hun kansen op een goede prestatie verloren zagen gaan. Karo Vertessen bij de girls 14 is daar het beste bewijs van. Zij reed in de finale in derde positie toen de tweede ten val kwam in de tweede bocht en het hele pak over zich heen kreeg. Ze werd uiteindelijk nog vijfde.

Ook Pjtor Paeshuyse, vorig jaar nog een bronzen medaille op het wereldkampioenschap, viel in de eerste bocht tijdens de achtste finale en werd vroegtijdig uitgeschakeld. Ton Cleijne werd vorig jaar Europees kampioen bij de cruiser 45+, maar kon dit jaar zijn stunt niet herhalen. Omdat bij de start een aantal rijders ten val kwam, moest zijn wedstrijd worden over gedaan. Bij het afvlaggen van de eerste wedstrijd hing hij op de derde plaats, na de herstart eindigde hij zevende.

Brett Jacobs (boys 13) won zijn reeksen, achtste, kwart-, halve finale en mocht uiteindelijk aantreden in de finale. Daar was hij net iets trager dan een Fransman, maar mocht toch knap de zilveren medaille in ontvangst nemen.

Nog enkele resultaten om te onthouden. Jinke Verbraeken werd zesde in de halve finale, Wout Geukens zesde in de achtste finale.

In de kampioenschapsklassen zagen we opnieuw een sterke Lauren Stevens bij de juniores. Zaterdag eindigde hij vijfde in de kwartfinale en werd daarmee nipt uitgeschakeld, zondag strandde hij na een zevende plaats in de halve finale. Tori Van de Perre werd bij de elite women zaterdag uitgeschakeld in de reeksen, zondag werd ze achtste in de halve finale. Tori is dit jaar eerstejaars elite.

 

Bron: PM