BMX rijders mogen terug van start gaan bij BMX Devils in Ravels

BMX rijders mogen terug van start gaan bij BMX Devils in Ravels

Tijdens het weekeinde van 12-13 juni 2021 kregen de BMX rijders/rijdsters de kans onder de vorm van een promo wedstrijd terug wat wedstrijd ritme op te doen op het circuit van de BMX Devils in Ravels.

Het afgelopen weekeinde stond er bij de BMX Devils in Ravels de allereerste BMX wedstrijd van het nieuwe seizoen op de agenda. Door de Corona pandemie konden de rijders/rijdsters sinds het Belgische Kampioenschap dat verreden werd in oktober 2020 niet meer deelnemen aan wedstrijden.

Het was dus uitkijken naar de start van het nieuwe seizoen om te kijken hoe het met de conditie gesteld was. BMX Devils in Ravels nam de koe bij de horens en organiseerde als eerste club in België een promowedstrijd. Rijders/rijdsters moesten zich vooraf inschrijven en mochten maximimaal twee begeleiders mee naar de wedstrijd brengen. Vooraf werd alles goed gecontroleerd en eens de rijders/rijdsters met hun entourage op en rond de track waren werden zij verzocht om plaats te nemen op het grote terras dat voorzien was.

De wedstrijd voor de renners en rensters was opgedeeld in vier blokken van maximaal 100 rijders per block. Het was dus met spanning uitkijken hoe het ieder van hen verging in hun eerste promo wedstrijd. Bij de boys 5-6 jaar waren de beste resultaten voor Dungay Meyvis voor BMX Wizards VZW. De tweede plaats ging naar Lenny Cremer uit BMX Soumagne en de derde plaats ging naar Vinz Luyten van de organiserende club BMX Devils Ravels.

Bij de boys 7 jaar kregen we 22 rijders achter het starthekke. De beste uitslagen waren voor Benjamin Leysen van de Molensprinters uit Massenhoven. De tweede plaats ging naar Diego Ortiz Tirtiaux voor de club Q-bike Quaregnon. De derde plaats was voor Nand Baets voor Dennenteam Keerbergen.

Bij de boys 8 jaar stonden er 32 rijders achter het starthekke waarbij Joppe Orban over de beste papier beschikte. De tweede plaats was voor Robbe Van Gool en de derde plaats was voor Sebas Van Hout.

Bij de boys 9 jaar hadden we al 36 rijders die de verplaatsing hadden gemaakt naar Ravels om daar hun stand van zaken op te meten. Michel Helzen uitkomende voor Circuit Zolder nam de eerste plaats in beslag voor Rune Vansummeren van de Fair Play Rijders uit Pelt en de derde plaats was Dries Van Dijck voor Bekaf Aarschot.

Bij de boys 12 jaar ging de overwinning met gemak naar Elias Hellebooge voor Off Road Club BMX 2000 Dessel. De tweede plaats was voor Willian Francart en de derde plaats was voor Thijs Wijnants.

Noé Erlich nam de winst mee naar Zolder bij de boys 13 jaar. Hij wist Lars Bosch en Maxime Breugelmans achter zich te houden.

Bij de cruisers open ging de winst naar Nick De Proost. Hij wist Rico Van den Heuvel en Robbe Baisipont achter zich te houden.

Bij de cruisers Girls was het Femke Verelst die de beste benen had in Ravels. Zij finishte als eerste voor Nore Van Uffel en Peggy Mariën.

Bij de girls 13/14 jaar hadden we maar twee rijdsters die de start namen in Ravels. De beste benen waren voor Yana Verhoeven. Lotte De Tant werd knap tweede.

Sanne Lubmeeck werd de winnares bij de girls 13/14 jaar. Zij kon Lore Wolfs achter zich houden en het podium werd vervolledigd door Sterre Van Gastel.

Bij de boys 14 jaar kregen we een overwinning voor Iljo Lenssen die de kleuren van Peer BMX hoog hield. Robin Verweij uitkomende voor Vlijtingen reed een sterke finale en behaalde een tweede plaats. De derde plaats ging naar Geoffrey De Wit voor BMX Team Pro Legend Belgie.

Bij de boys 15-16 jaar ging de overwinning naar EThan Bourguignon voor Supercross BVC Bikes. De tweede plaats was voor Rune Roefs uitkomende voor de club van Björn Wijnants en de derde plaats was voor Gianni Terrijn uitkomende voor BMX Emotion team.

Bij de girls 15 jaar en ouder kregen we een overwinning voor Verona Van Mol. Lotte Wolfs was tweede en Karo Vertessen moest zich tevreden stellen met een derde plaats.

Bij de boys 17 jaar en ouder stond er geen maat op Joffrey Wouters. Louis Verherstraeten was blij met zijn tweede plaats en de derde plaats ging naar Rune Deburchgraeve die opnieuw zijn BMX ter hand heeft genomen.

Bij de Men Elites was de overwinning weggelegd voor Wannes Magdalijns die al bewees in de Europese wedstrijden dat hij in goed doen is. De tweede plaats ging naar Owen Mielczarek en de derde plaats ging naar Aurelien Vaessen.

De organisatoren konden met een tevreden blik terug kijken op hun eerste wedstrijd van het seizoen. Binnen veertien dagen zullen we een tweede promo wedstrijd krijgen in dezelfde hoedanigheid met vier blokken van elk maximaal 100 rijders. Maar dan zullen zij rijden op het Circuit in Ranst.

Bron : Nancy Aerts

Foto’s : Nancy Aerts