Bpost trofee Hasselt.

Bpost trofee Hasselt.

 

De bpost trofee van Hasselt levert andermaal een dike zege op voor Belgisch kampioen Sanne Cant.

Momenteel is er tegen de conditie van Sanne niets te beginnen , vanaf het begin in de wedstrijd neemt ze samen met Sophie de Boer en Pauliene Ferrand-Prevot de wedstrijd in handen. Mooi is te zien dat Sophie en Lucie Sanne op een gegeven moment moeten laten gaan als ze echt eens flink door gaat en de conditie laat spreken en gewoon weg rijd op haar elan.

Hasselt levert voor sommige dames toch problemen op door gladheid in het parcours en balkjes en slootjes die niet helemaal lekker te nemen zijn voor iedereen , ontbreken van techniek waar links en recht s toch nog eens serieus over gedacht moet worden hoe dat te trainen , Sanne die op een kleine rimpeling na de verdere wedstrijd gewoon haar ding doet en het laken in de Bpost vandaag naar zich toe haalt , Ferrand –Prevot in haar eerste internationale wedstrijd 2 de en Sophie de Boer op de 3 de stek op het podium. Sophie de Boer blijft leidster in de stand voor Ellen v Loy en Sanne Cant.

De mannen schieten zeer snel van kiet na de start waar Van der Haar en Corne v Kessel goede sier maken in de eerste bocht waar het bijna mis gaat maar iedereen komt goed door. Sven Nys die vandaag veel goesting heeft maar daarin helaas niet de enige is , van der Haar die samen met Corne en gevolgd door Tom Meeusen en kevin en Wout v Aert de wedstrijd echt hard maken.

Echter heeft de wedstrijd voor Lars v d Haar in de eerste ronde een onaangename verrassing in de vorm van een platte band en is hij aangewezen op achtervolgen, Kevin Pauwels en Wout v Aert die een beetje afgehouden worden door Meeusen die op zijn beurt V kessel de leiding in de wedstrijd geeft , Pauwels en v Aert die echter na een ronde of 4 het heft in handen nemen na een val van V Kessel op de balkjes die daar wel een tik van mee krijgt en 1 ronde later Van der Haar die spectaculair onderuit gaat op diezelfde balkjes. De wedstrijd valt definitief in zijn plooi met Nys en Meeusen die achtervolgen op Pauwels en V Aert , V Aert die een paar keer moet laten en steeds terug vecht , Meeusen die even Sven Nys achterlaat maar tegen de laatste ronde ook ingelopen word en samen de strijd voor plek 3 aangaan.

Pauwels die van Mallorca terug komt en in uitstekende kampioenschaps vorm steekt en v Aert laat zien uit snel hout te zijn gesneden vandaag , v Aert die uiteindelijk 2 de word gevolgd door Meeusen die 3 de word voor Nys , Corne v Kessel 5 de en Lars v der Haar toch nog 6 de na een pechvolle wedstrijd.

Hier zie je een goede doorsnede van wat er morgen in Overijse verwacht word alhoewel dat wel afhankelijk is van de weersomstandigheden , nat Overijse zorgt altijd weer voor strijd en strijd tussen de matadoren maar gezien Pauwels laat zien vandaag gaat hij morgen ook de te kloppen man zijn.

Zeer mooie attractieve wedstrijd gezien vandaag op een mooi parcours.

Jan v Dijk Offroadbiking.eu