Brett Jacobs wint bij de Boys 14 in EK Ronde Weiterstadt

Brett Jacobs wint bij de Boys 14 in EK Ronde Weiterstadt

ava

Weiterstadt, …. The place to be voor heel wat Belgische rijders. Dit weekend vond er de voorronde 5 en 6 plaats. De Belgische rijders deden het heel goed. Brett Jacobs zegevierde bij de Boys 14. Manon Valentino won bij de elite women voor de Nederlandse Laura Smulders en Hernandez. Elke Vanhoof werd zevende. Maris Strombergs pakte 6 op 6 bij de elite heren. Hij versloeg zijn landgenoot Edzus Treimanis en de Fransman Sylvain Andre.

Het EK in Weiterstadt – Duitsland gaf heel wat voldoening voor de Belgische rijders. We zagen tijdens het ganse weekeinde een trotse coach staan aan de finishlijn. Zowel de piloten die in de selectie zaten als de anderen lieten het beste van zichzelf zien…. Belgiê werd weer mooi op de BMX kaart gezet. Dank hierbij aan alle rijders.

Bij de cruisers kregen we een sterk rijdende Jordi Goovaerts aan de start. Hij was gebeten op de overwinning. Van start tot finish deed hij er alles aan om toch die overwinning te kunnen grijpen maar hij pakte alsnog de zilveren medaille. Jonas Ruyters kwam net naast het podium terecht. Hij eindigde op een vierde plaats. Een vijfde plaats was er voor Joni Mondelaers.

Sammy Deschepper maakte in de finale een mindere start en was op achtervolgen aangewezen. Maar knap fietswerk liet hij aan alle toeschouwers terplaatse zien en eindigde hij nog knap op een vijfde plaats.

Mike Uytterhoeven en Geeraerts Matisse zorgden samen voor spektakel bij de boys. Mike pakte de vijfde plaats en Matisse eindigde net achter Mike op de zesde plaats. Kjelle Poetswas gespannen voor de aanvang van de finale. Het resulteerde in een mindere start. Maar ze vocht heel snel terug. Op de tweede lijn vond zij haar ritme en fietste naar de derde ereplaats toe. De zusjes Gommers Aiko en Robin werden mooi zesde en zevende. Tessa Zwaenepoel maakte mooi weer tijdens de reeksen bij de girls 11-12 jaar. In de finale werd heel wat van haar verwacht. Een kleine inschattingsfout in de eerste bocht dwong haar om de bocht wat hoog in te sturen. Maar ze zette onmiddellijk de achtervolging in.  Ze eindigde nog knap op de tweede plaats.

Yentl Nys heeft in Weiterstadt een prachtige wedstrijd verreden. Ze ging vlot door haar reeksen door en in de finale werd ze knap tweede. Spanning bij de boys 14 jaar. Webster de torenhoge favoriet moest het opnemen tegen onze Belgische talent Brett Jacobs. Webster nam de koppositie aan de start maar aan de aanvang van lijn drie kwam Brett enorm goed opzetten. Een goede inschatting van de laatste bocht gaf hem de mogelijkheid om te strijden voor de overwinning. En dat deed hij ook. Tot op de meet werd er gevochten voor de overwinning en uiteindelijk werd het er eentje voor het Belgische Kamp. Prachtige manche van Brett Jacobs.

Karo Vertessen verzilverde zich een plaatsje voor het wereldkampioenschap in Nieuw Zeeland. Zij reed prachtige reeksen en ook in de finale stond ze goed haar mannetje. Toontje Jacobs liet ook van zich horen. In de manches hield hij er een strak tempo op na wat zijn concurrenten liet aanzetten op achtervolgen. Ook op dit elan ging hij van start in de finale. Hij werd uiteindelijk derde.

Bij de Junior Elites Women was de overwinning voor de Franse rijdster Melanie Grun. Bij de heren ging de overwinning met gemak naar Xavier Bernand Gonzalez. Dan de toppers van de dag waar alle toeschouwers naar uitkeken namelijk de elites women en men. Manon Valentino was de beste bij de elitewomen. Laura Smulders volgde mooi in haar wiel en werd knap tweede. Het podium werd vervolledigd door Hernandez. Elke Vanhoof die mooie manches gereden heeft moest zich tevreden stellen met een zevende plaats.

Bij de heren elite ging alle aandacht naar de man in topvorm namelijk Let MarisStrombergs. Hij heeft nog geen enkele overwinning laten liggen. Dus nu was hij opnieuw de topfavoriet. En of hij deze rol waar kon maken was al heel vlug duidelijk. Hij wist met gemak de Formula rijder Edzus Treimanis achter zich te houden. Derde in de rij werdSylvain Andre.

Niks dan tevreden gezichten – de volgende afspraak voor het EK peloton staat gepland tijdens het eerste weekeinde van juni en dit maal gaat dit door in Zweden. De inschrijvingen hiervoor lopen nog tot 22 mei 2013. Dus zij die er nog bij willen zij moeten zich haasten.