Catherine Compton is de beste bij de vrouwen in WB Valkenburg

Catherine Compton is de beste bij de vrouwen in WB Valkenburg

De Amerikaanse Catherine(Katie) Compton was de beste bij de vrouwen in de wereldbeker in Valkenburg. Ze versloeg met voorsprong de Britse Helen Wyman en de Nederlandse Sophie De Boer. Ellen Van Loy werd vierde, Sanne Cant zevende.

Het werd snel duidelijk dat Compton, Wyman, Cant, De Boer, Harris en Van Loy streden voor de overwinning. Wyman en Compton maakten er rondenlang een kat en muisspel van.  Maar toen Compton rond halfkoers de leiding nam, was het menens.  Wyman bleef wel binnen de halve minuut de Amerikaanse in het vizier hebben, maar kon niet dichter komen.

Voor de ereplaatsen werd een strijd tussen Cant, Van Loy, Harris en De Boer.  In de laatste ronde  viel alles in een definitieve plooi en kon de Amerikaanse Trekrenster naar haar eerste wereldbekerzege van het seizoen rijden. Wyman werd seconden later tweede voor een dolblije De Boer. Ellen Van Loy wist nog een knappe vierde plaats uit de brand te slepen voor de Amerikaanse Elle Anderson. Nikki Harris werd zesde voor Sanne Cant en Pavla Havlikova. Sanne Van Paassen en Jolien Verschueren vervolledigden de top tien.  Githa Michiels werd dertiende, Karen Verhestraeten 19 de en Laura Verdonschot 23 ste.