Ceylin del Carmen Alvarado pakt de zege in de laatste klassementscross in Brussel

Ceylin del Carmen Alvarado pakt de zege in de laatste klassementscross in Brussel

Als topfavoriete stond Ceylin del Carmen Alvarado aan de start van de laatste manche van de X2O Badkamertrofee in Brussel. Deze rol heeft zij kunnen waarmaken. Ze reed van start tot finish een egale wedstrijd en sloot na een lange solorit de wedstrijd af als winnares. Denise Betsema heeft er alles aan gedaan om het tot een spannende wedstrijd te brengen maar ze moest zich tevreden stellen met een tweede plaats. Manon Bakker had vooraf gezegd om in Brussel op het podium te kunnen staan en dat heeft zij ook waargemaakt. Ze mocht als derde het podium op.

Het veldritpeloton zakte af naar de hoofdstad van het land om de Soudal Brussels Universities Cyclocross af te werken. Dit was de laatste manche van de X2O Badkamer trofee. Ceylin del Carmen Alvarado werd getipt als topfavoriete en dat liet ze ook meteen gelden. Ze pakte een zeer goede start en met de bonificaties in de eerste ronde gingen de dames er tijdens de eerste ronde vol tegen aan. Het was vooral de Europese Kampioene Alvarado, gevolgd door Anna Kay en Denise Betsema die er vol voor gingen. Voor Denise Betsema waren de bonificaties van belang om de kloof op Lucinda Brand te verkleinen.

In de tweede ronde viel het tempo wat stil maar dat was de moment voor Alvarado om volop te gaan. Zij kreeg wat voorsprong en trok gewoon door. Voor Brand was het geen probleem dat Alvarado voorin wegreed. Zij stelde haar wedstrijd volledig af op Denise Betsema.

Denise Betsema probeerde wel druk te zetten op de wereldkampioene waardoor zij wel wat foutjes maakte om de kloof snel te dichten. Diep in de beugels ging Alvarado op zoek naar haar derde overwinning in Brussel. Denise Betsema trok haar tempo strak door en kwam als tweede over de finish. Manon Bakker reed een strak tempo en kwam uit op een derde plaats.

Daguitslag :

  1. Ceylin del Carmen Alvarado
  2. Denise Betsema
  3. Manon Bakker
  4. Fem Van Empel
  5. Lucinda Brand
  6. Annemarie Worst
  7. Anna Kay
  8. Anniek Van Alphen
  9. Sane Cant
  10. Riberolle

Betsema heeft in Brussel alles uit de kast gehaald om nog te kunnen gaan voor de eindwinst in het klassement maar ze strandde op 5 sec. van de eindwinnares Lucinda Brand. Brand was na afloop van de wedstrijd zeer zwaar ontgoocheld omdat ze dacht dat ze het klassement verspeeld had omdat zij problemen kreeg met haar pedalen. Maar na overleg met Sven Nys was het duidelijk dat de buit binnen was.

Bron : Nancy Aerts

Foto’s : Nancy Aerts van TV en Bart Knops