Christophe Sauser en Frantisek Rabon spurten naar zege in derde rit Cape Epic

Christophe Sauser en Frantisek Rabon spurten naar zege in derde rit Cape Epic

ava

Christophe Sauser en zijn ploegmaat Frantisek Rabon hebben in de spurt in de derde etappe in de Cape Epic gewonnen. Sauser(eindwinnaar vorig jaar) en Rabon klopten Markus Kaufmann en Jochen Kass. Derde werd het duo Robert Mennen en Kristian Hynek. Deze laatsten nemen ook de leiding over van Platt en Huber over. Roel Paulissen en Riccardo Chiani werden opnieuw vijfde. Ook in het algemeen klassement staat het Belgisch-Italiaans duo vijfde.

In de andere reeksen leek alles een afspiegeling van de afgelopen dagen. Bij de vrouwen pakten Ariane Kleinhans en Annika Langvad opnieuw de dagzege. Esther Süss en Sally Bigham werden tweede en verloren tijd, maar ze blijven de leiding behouden. Jennie Stenerhag en haar Zuid-Afrikaanse partner Theresa Ralph werden opnieuw derde. Sara Mertens en Laura Turpijn werden vijfde.

Ook bij de masters bleef alles hetzelfde. Opnieuw winst dus voor Bart Brentjens en Abraao Azvedo. Het leidersduo Shan Wilson en Adrian Enthoven werd opnieuw tweede. Ook Pascal De Kort en Bart Van de Water legden opnieuw beslag op de derde plaats. Luc Bellings en Danny Simons kwamen als veertiende over de streep.

In de mixedcategorie won het Zuid-Afrikaanse team met Cherise Stander en Theo Blignaut. Sophie van Biervliet en Jan Stockman moesten een plaatsje toegeven en werden zesde. In het algemene klassement staan ze als zevende geklasseerd.

Foto: Cape Epic