Claes en Kruger behouden 16de plaats in algemeen klassement na voorlaatste rit

Claes en Kruger behouden 16de plaats in algemeen klassement na voorlaatste rit

Na stage 6 van de Cape Epic behouden Frans Claes en zijn kompaan Hendrik Kruger op de 16de plaats in het algemene klassement. De Leuvense mountainbiker had gehoopt om tijd te winnen. Maar een status quo is het resultaat van de dag.

De loodzware etappes van de Cape Epic beginnen ook te wegen op het duo Frans Claes en Hendrik Kruger (Pro Devonbosch Team). De tol die ze betalen is zwaar. Ploegmaat Kruger geraakt niet hersteld van zijn inzinking eerder deze week. Dus moesten de mountainbikers opnieuw een hele dag achtervolgen. Claes: “Ik had verwacht dat Hendrik zou recuperen na een mindere dag, maar dat gebeurde niet. Het is normaal dat je in een grote ronde een inzinking kan krijgen, maar dan hoop je toch dat je er de volgende dag terug bovenop bent. Dat is niet gebeurd.”

Kruger moet het met lede ogen aanzien: “Het hoofd zit goed, maar het lichaam wil niet mee. Dat heb ik nog nooit meegemaakt. Ik heb er geen verklaring voor. Ik zal na de Cape Epic alles op een rijtje moeten zetten met de coach en met de medische staf moeten bekijken wat er juist is misgelopen.” Frans Claes treedt zijn ploeggenoot bij: “Het is niet normaal dat Hendrik niet mee kan, dit is onder zijn niveau. We hebben al veel samen gereden en ook al prijzen gepakt. Eerder dit jaar wonnen we de vierdaagse mountainbikewedstrijd PE2Plett. Dat is een UCI-wedstrijd, dus toch van enig niveau. Ik weet dat hij beter kan. Dat is ook de reden waarom ik hem gekozen heb als partner.”

Het vat van de Zuid-Afrikaan is helemaal leeg. Frans Claes zou het begrijpen moest Hendrik morgen niet meer zou starten. “Ik denk dat ze in een grote ronde zouden zeggen: stop maar, want dit is echt niet meer gezond voor je lichaam. Ik hoop dat hij morgen nog van start wil gaan. Maar ik zou het begrijpen moest hij willen stoppen, want hij is zichzelf compleet aan het kapot rijden. Afwachten nu.”

De tweevoudig Belgisch kampioen mountainbiken ambieerde een top 5 in het algemene klassement. Maar dat zit er duidelijk niet meer in. De Leuvenaar hoopt nu nog om de Cape Epic voor de derde keer uit te rijden en het liefst met zijn Zuid-Afrikaanse partner.”Ik ben de wedstrijd aangegaan met hem, ik wil die ook finishen met hem. Dat is het leven, dat is de Cape Epic.” Met een beetje geluk eindien Claes en Kruger toch nog in de top 20.

Bron: PM

Foto: Karsten Dekkers