Clubvoorstelling PMC Cycling

Clubvoorstelling PMC Cycling

Zondag, 26 februari 2017 ging PMC Cycling voor de tweede keer hun club voorstellen in hun clublokaal in Zonhoven. Voor de tweede keer op rij mochten zij met veel plezier al hun rijders voorstellen want wat gaat de tijd toch zo snel voorbij…. In 2015 de club opgericht met 5 rijders waarvan er nog ééntje actief is in de club. In 2016 uitgegroeid tot een club van 54 rijders en dit jaar mogen zij uitpakken met 64 rijders. Ze weten nog heel goed hoe zij de eerste stappen in het BMX gebeuren zetten. En als je nu kijkt waar ze staan, hebben ze heel wat stappen voorwaarts gezet.

2016 was een bewogen jaar voor hen….

Als club kruisten zij de moeilijke vaarwateren van de Wielerbond betreft de erkenning als wielerschool, maar ze hielden hun koers aan en gingen vol vooruit. Uiteindelijk hebben ze de erkenning verkregen die hen toekomt.

De rijders hebben het in 2016 helemaal niet slecht gedaan. Ze behaalden met z’n allemaal de trofee van Alois Claessens. Daar zijn zij hun leden heel dankbaar voor.

                                                                   

Tijdens het jaar 2016 hebben zijook heel wat prijzen bij elkaar gefietst. Ze hebben heel wat Limburgse Kampioenen, Vlaamse Kampioenen, Belgische Kampioenen, Antwerpse Kampioenen in hun midden. Ze kunnen het alleen maar waarmaken door er goed mee bezig te zijn en hun verder te ontwikkelen in hun eigen niveau’s.

De sponsoren zijn daar uitermate tevreden over en velen van hen hebben hen dan ook beloond met een vernieuwing van hun sponsorcontract. Dit kan bijdragen tot een betere werking en de aanleg van hun eigen parcours in Zonhoven.

Ook op buitenlandse wedstrijden hebben PMC Cycling Rijders het beste van zichzelf gegeven en hun getoond naar waarden binnen dit milieu. Ook daarvoor een dikke proficiat aan de rijders die hiervoor gezorgd hebben.

Voor 2017 willen zij nog een stap vooruit zetten met tal van nieuwe initiatieven. Hierdoor zien we het nieuwe seizoen weer hoopvol tegemoet.

Als club zijn zij het jaar begonnen met de bouw van het nieuwe parcours in Zonhoven. Daar zullen zij wekelijks een clubtraining organiseren op dinsdag en via privé trainingen met tien beurten kaart op woensdag en/of donderdag verder opbouwen naar de ontwikkeling van elke renner op zich.

Graag willen zij met z’n allen de resultaten van het jaar 2016 evenaren of zelfs verbeteren.

Aangezien zij nu een erkend opleidingscentrum zijn, zullen zij  genoodzaakt zijn om nauwer te gaan samen werken met de Wielerbond. De trainingen van de renners in de winter waren al meteen met hen afgestemd. Ook zijn er al een aantal rijders opgenomen in de talentenselectie om eventueel van daaruit door te stoten naar het  Nationale Team.

Dit alles kunnen ze alleen maar behalen met er hard voor te werken. Vooruit te zien en ons 100 % in te zetten voor de BMX sport en hun club. Maar ook in het veldrijden staan zij met een aantal rijders aan de start. Ze hebben zelfs de wereldkampioen Veldrijden Masters in hun Midden : Dirk Mertens

 

Ook zij hebben hen in het seizoen 2016-2017 goed in de kijker gereden. En zullen het zeker in het seizoen 2017-2018 opnieuw gaan proberen. En ook in deze discipline zie je de PMC Cycling rijders groeien.

 

Publicatie : Nancy Aerts

Foto’s : Nancy Aerts – Geert Schodts