iCradle, Inc. lanceert COBI, een slim apparaat voor de fiets die je in één keer een fietslicht, gps, en veel meer geeft. Zoals tegenwoordig de norm is geworden, gooide ontwikkelaar Andreas Gahlert de COBI opKickstarter, waar het tegen 1 januari 2015 100.000 dollar moet verzamelen om in productie te kunnen gaan. Momenteel zit hij al voorbij één derde van die drempel.

Gahlert gaf wat uitleg bij het ontstaan van de COBI: “Ik hou van fietsen maar ik was het zo beu om naar beneden te kijken naar mijn stuur en een hele hoop ongeïntegreerde gadgets te zien – één voor muziek, één voor snelheid, een ander voor mijn hartslag. COBI elimineert die rommel.”

Gahlert ontwikkelde eerder geïntegreerde autosystemen voor Audi en wil nu hetzelfde doen voor de fiets. De COBI is aan de ene kant een stuk hardware dat de fiets een licht, achterste remlicht en richtingaanwijzers geeft. Aan de andere kant is het een app die gps-navigatie, conditie-opvolging, weersverwachting en Spotify-muziek samenbalt. Bovendien zit er een alarm op dat dieven moet afschrikken en enkel ontgrendeld kan worden met het wachtwoord van je smartphone. De geïntegreerde batterij laadt je telefoon op terwijl je fietst.

De COBI kan eenvoudig geïnstalleerd worden op een racefiets, MTB, stadsfiets of – in een specifiek pakket – E-bike. Het toestel is compatibel met bepaalde Android– en iOS-smartphones en is ook nog klaar voor de toekomst, dankzij vervangbare onderdelen en software-updates. Je smartphone wordt van de elementen beschermd door de Mount Case. Wie momenteel 159 dollar neerlegt via Kickstarter, krijgt het apparaat tegen ongeveer mei binnen.

Bron :STEVEN KINS