Corné van Kessel pakt zege in Zilvermeercross

Corné van Kessel pakt zege in Zilvermeercross

In afwezigheid van de Grote Drie pakte Corné van Kessel  in Mol de zege in de Zilvermeercross. Hij ging met voorsprong zijn ploegmaten Jim Aernouts en Thijs Aerts vooraf, een volledig Telenet-Fidea Lions podium dus. Toch ongezien.

Al snel zonderden zich vier renners af met David van der Poel, Tom Meeusen, Corné van Kessel en Jim Aernouts.

Zo wat halfkoers schudde Tom Meeusen stevig aan de boom en kreeg Aernouts en van Kessel mee in zijn wiel. Van der Poel moest afhaken en kreeg het gezelschap van Thijs Aerts.

Maar dan was de beurt aan van Kessel om het commando over te nemen. Hij liet Meeusen ter plekke en die zou niet meer vooraan komen aansluiten. Aernouts kwam postvatten in tweede positie. Op het einde van de zes van de negen af te leggen ronden had van Kessel zijn voorsprong uitgebouwd op zijn ploegmaten Aernouts en Aerts en David van der Poel. Daar achter reed Tom Meeusen.

In de voorlaatste ronde had van Kessel een halve minuut op Aernouts die alleen als tweede reed, Thijs Aerts was derde en de ploegmaten Meeusen en van der Poel reden als vierde en vijfde.

Corné van Kessel reed vlot naar zijn tweede overwinning van het seizoen en ook zijn ploegmaten zorgden voor een volledig Telenet-Fidea podium.

Uitslag:

  1. Corné van Kessel
  2. Jim Aernouts
  3. Thijs Aerts
  4. David van der Poel
  5. Tom Meeusen
  6. Sieben Wouters
  7. Dieter Vanthourenhout
  8. Yannick Peeters
  9. Victor Vandebosch
  10. Jarno Liessens

Foto’s: Marc Bluys