Creafin-Fristads duikt met Tim Merlier en Gianni Vermeersch als kopduo het veld in

Creafin-Fristads duikt met Tim Merlier en Gianni Vermeersch als kopduo het veld in

Een nieuwe naamsponsor, nieuwe kleuren, een versterkte sportieve kern en een nieuw management. Het zijn meteen de vier sleutelpunten waarmee veldritploeg Creafin-Fristads vanaf zondag 8 september (Ethias Cross Eeklo) het veld induikt. Bart Wellens neemt de touwtjes in handen nadat het team werd verkocht door de vorige eigenaar Timmy Simons.

page1image4752

Creafin, een financiële instelling die financieringsoplossingen biedt voor uw woning, is geen onbekende naam in het veldrijden. Zij beginnen reeds aan hun tweede seizoen als eerste naamsponsor van deze veldritformatie. Fristads, hoogwaardige workwear, is al enkele jaren actief in het veldrijden (o.m. bij Steylaerts-777) en zet nu de stap naar titlepartner. De blauwzwarten duiken dus vanaf zondag aanstaande als Creafin-Fristads het veld in. 

Naast een nieuwe sponsor en bijgevolg ook nieuwe teamkleuren, nog héél wat nieuwigheden. Het management komt in handen van Bart Wellens, bijgestaan door ploegleider Camiel van den Bergh. Ook de sportieve kern heeft een stevige upgrade gekregen. 

Tim Merlier en Gianni Vermeersch vormen het kopduo van het team. De twee werkten de afgelopen maanden een stevig wegprogramma af. Tim Merlier werd Belgisch kampioen, Gianni Vermeersch schitterde dan weer als knecht. Vermeersch moet zijn goede winter van vorig seizoen bevestigen, voor Merlier wordt het een kwestie om zijn niveau van weleer in het veldrijden terug te vinden. 

“Tim en Gianni hebben een uitstekende voorbereiding achter de rug. Tim zit ook weer goed in zijn vel na een onzekere periode enkele maanden geleden. Ze moeten voortdurend strijden voor de top vijf, en regelmatig aanleunen tegen een podiumplaats”, kijkt manager Bart Wellens al even vooruit. Ook Braam Merlier, Sieben Wouters en Gert Smets maken deel uit van de elitekern. 

Bij de beloften twee speerpunten: Belgisch kampioen Timo Kielich en de Brit Ben Turner, vorig jaar goed voor drie overwinningen in het A-circuit. “Met Timo en Ben moeten we een leidende rol gaan spelen bij de beloften. Ben heeft vorig jaar al mooie dingen laten zien, hij kan crossen winnen. Timo kan dat ook, hij is niet voor niets Belgisch kampioen. Voor hem is het ook belangrijk meer constante te brengen in zijn resultaten”, vertelt ploegleider Camiel van den Bergh. Ook één dame tussen al het mannelijke geweld: Italiaans kampioene Eva Lechner bleef na de overname aan boord

Zondag duikt de ploeg in het veld in de Ethias Cross in Eeklo.  

Bron: PM

Foto: Photopress.be