Crelan zet haar engagement in de wielerploeg verder tot eind 2018

Crelan zet haar engagement in de wielerploeg verder tot eind 2018
Beslissing in het belang van de ploeg

Na overleg met het management van Sniper Cycling heeft de coöperatieve bank Crelan besloten om haar sponsoring van de wielerploeg verder te zetten tot eind 2018.

Op die manier biedt Crelan het ploegmanagement de mogelijkheid om in alle rust en sereniteit de toekomst van de ploeg verder uit te bouwen.

Op 17 september maakte Wout van Aert bekend dat hij eenzijdig zijn contract verbrak met Sniper Cycling, de structuur boven de wielerploegen Veranda Willems Crelan op de weg en Crelan Charles in het veld.

Crelan heeft in de afgelopen jaren continu gewerkt aan een goede relatie met Wout van Aert en met het team rond Nick Nuyens. Als sponsor staat voor ons het algemeen belang van de ploeg en haar renners centraal.

In deze periode heeft Wout een zeer sterk parcours neergezet en dat is voor een sponsor ook zeer fijn. We hebben veel respect voor deze prestaties.

We betreuren dan ook de ontwikkelingen van de laatste weken.

In het sponsoringcontract is bepaald dat Crelan haar sponsoring met onmiddellijke ingang kan stopzetten bij een vertrek van Wout van Aert uit de ploeg.

Na overleg met het ploegmanagement heeft Crelan echter beslist om haar engagement ten opzichte van de ploeg tot het einde van het jaar aan te houden en op die manier de ploeg en de renners te steunen.

Philippe Voisin, CEO van Crelan: “Als coöperatieve bank hechten we veel belang aan een persoonlijk contact en aan duurzame relaties. Crelan zette reeds in 2000 haar eerste stappen als sponsor in het wielrennen met als doel om jonge Belgische talenten te ondersteunen. Ook nu willen we de renners niet in de steek laten en ons engagement blijven opnemen tegenover de ploeg zodat het ploegmanagement de nodige tijd heeft om in alle rust en sereniteit haar toekomst uit te tekenen. Dit engagement loopt tot eind 2018.”

Nick Nuyens, ploegleider Sniper Cycling: “Chris Compagnie en ikzelf zijn uiteraard verheugd met deze beslissing. Crelan is altijd een loyale partner geweest en dat uit zich ook nu weer. Dit engagement geeft ons in de komende maanden de tijd om nieuwe toekomstperspectieven voor de ploeg uit te werken.”

Bron : Crelan PB

Publicatie : Nancy Aerts