Dagboek van Quinten Hermans : WK Tabor

Dagboek van Quinten Hermans : WK Tabor

 

 

Van Quinten Hermans weten we dat hij kan pieken, want hij is een kampioenschapsrenner. Hoe goed wordt zijn WK? Hijzelf hoopt stiekem op een top acht.

Quinten Hermans 3

WOENSDAG 28 januari 2015

Vandaag had ik een intensieve, maar korte training. Daarna heb ik zo goed mogelijk gerust. Morgen vertrek ik mijn vlucht naar Tabor om 9.40 u en we landen omstreeks 11 uur. Ik zal dus vroeg uit de veren moeten. Hopelijk kan ik ook nog een beetje fietsen als we arriveren. Het is toch de bedoeling dat we zo lang mogelijk kunnen trainen. Over de staat van het parcours weet ik nog niet veel. Ik heb foto’s gezien met sneeuw. Maar die is intussen blijkbaar al weer weg. Sommigen zeggen dat het niet meer gaat sneeuwen. We zullen zien. Als er sneeuw ligt, is dat beter voor mij. Maar ook een droog of nat parcours is goed. Ook zonder sneeuw zal de omloop in Tabor al lastig zijn.

Tot morgen!

Quinten

Donderdag 29 januari 

Deze ochtend moesten we al vroeg op de luchthaven zijn. Daarna konden we rustig inchecken. De Wielerbond had geregeld dat we in de lounge in het vliegveld nog even konden ontbijten en rustig zitten . Om 10 uur stegen we op om dan in Praag te landen en onze reis verder te zetten naar Tabor met de bus. Eenmaal aangekomen konden we direct aanschuiven om te eten. Vervolgens gingen we het parcours verkennen. Ik heb gewoon twee rondjes gedaan. Het ligt er heel nat en zompig bij. Niet diep slijk, maar heel moeilijk bollend en echte powerstukken. Na de parcoursverkenning hebben we nog een halfuurtje uitgebold op de weg.

Q.

Vrijdag 30 januari

Vanochtend hadden we een persconferentie. Daarna zijn we direct op het parcours gaan rijden. Ik wilde het nog gaan verkennen wanneer het nog hard bevroren lag. Zo heb ik twee rondes kunnen rijden. Later werd het terug wat meer modderig. Maar nu heb ik toch al een gevoel om op bevroren ondergrond te rijden. Dan volgde een massage om daarna nog een half uurtje los te fietsen op de rollen. Voor de rest hebben we veel gerust. Ik had de omloop verkend met een cameratje en nu zijn we die beelden nog even aan het herbekijken.

grtz Q

Zaterdag 31 januari 

De training vandaag ging goed. Na de junioren ben ik gaan verkennen. Het parcours lag er gevaarlijk glad bij, maar wel mooi en heel technisch. Dus zie ik het volledig zitten en ja de bandenkeuze is heel belangrijk hier. Ik ga waarschijnlijk voor de moddertuben: de rhino’s. Maar het wordt morgenvroeg nog afwachten, want het kan misschien nog echt vriezen. Omdat de moddertuben iets minder goed bollen, kan je dan beter voor de normale griffo’s gaan. Dus alles zal afhangen van de verkenning morgen. Ik hoop

 dat het parcours zoals vandaag bij de juniores ligt en we gewoon met moddertuben kunnen starten. Ik verwacht morgen een hele snelle wedstrijd , waar je best zo weinig mogelijk foutjes mag maken en zo het snelheidsverlies kan beperken.

Q.

Zondag 1 februari

D-Day! Ik was goed gestart, maar na een paar ronden kreeg ik af te rekenen met een lekke band. Hierdoor verloor ik direct enkele plaatsen en moest vechten om terug in de top tien te komen. Jammer, want zonder die lekke band had er vandaag veel meer ingezeten. Vooraf ging ik voor de top acht. Een negende plaats is natuurlijk niet slecht, maar zonder lek te rijden zat een top vijf er wel in. Ik heb teveel energie verspeeld om terug te komen en die krachtinspanning heeft me toch enkele plaatsen gekost. Jammer, maar dat is natuurlijk cross.  Ik ben een beetje ontgoocheld.  Tot de volgende!

Q.